Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verhoogd bezoek aan jachtgebieden zorgwekkend

Verhoogd bezoek aan jachtgebieden zorgwekkend

17/10/2020 22:11 - Merredith Bruce

PARAMARIBO - Jachtopzieners maken zich zorgen om het toegenomen bezoek van jagers aan jachtgebieden. Volgens Roy Ho Tsoi van de afdeling Jachtopzieners bij de dienst ‘s Lands Bosbeheer baart ook de openlijke verkoop van zowel beschermde als kooidiersoorten tijdens gesloten seizoen langs de openbare weg zorgen. Hij noemt onder meer toekans, katachtigen en papegaaien. “Ook het afschieten en bewust jagen op de jaguar en de andere katachtigen zijn een zorg voor de dienst. Het openlijk verhandelen van delen van de jaguar, met name de tanden, baart ons zorgen.”

De jachtopzieners surveilleren nu weer fysiek in de beschermde gebieden. De controle in het noordwesten komt langzaam op gang, zegt Ho Tsoi. In het Westen is er een overtreder opgepakt. Hij zegt dat het ontplooien van activiteiten, zonder schriftelijke toestemming van het hoofd van de dienst LBB, de aandacht heeft van de jachtopzieners. "Er zijn personen die zich hieraan schuldig maken, wat een economisch delict is. Zij kunnen ook bij het plegen van deze strafbare feiten niet het nodige respect opbrengen voor de lokale inheemse gemeenschappen, waardoor die zich bedreigd voelen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina