Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaten in de bres voor vrouwelijke verdachte

Advocaten springen in de bres voor vrouwelijke verdachte

20/10/2020 02:00 - Van onze redactie

Advocaten springen in de bres voor vrouwelijke verdachte

 

PARAMARIBO - Marilva P. heeft maandag flink wat ruggensteun gehad van de advocaten Therese Roos en Maureen Nibte. Tijdens hun pleidooi hebben de raadsvrouwen vooral flink geprotesteerd tegen de strafeis van vervolgingsambtenaar Shanta Mahadew. De advocaten vinden namelijk dat Marilva P., die wordt verdacht van medeplichtigheid bij de mishandeling en beroving van haar ex-vriend, juist beschermd zou moeten worden door de officier van justitie en rechter Maureen Dayala.

Volgens Roos en Nibte had hun cliënt al geruime tijd de relatie beëïndigd maar werd ze steeds lastiggevallen door de man. "Het is triest dat de vrouw verdachte is tot dat ze is vermoord. Pas wanneer de vrouw vermoord is, keren de rollen om. Het zal een verkeerd signaal zijn als ze wordt veroordeeld", benadrukte Nibte tegenover de rechter.

Marilva P. zit sinds april vast omdat haar huidige vriend Leandro K. samen met Rudolf R. haar ex-partner heeft mishandeld op 9 april. Een ruit van de auto van het slachtoffer is daarbij kapotgeslagen. Het drietal zou ook een bedrag van SRD 700 en honderd euro hebben gestolen op diezelfde avond.

De vrouw wordt als hoofdverdachte gezien in de zaak omdat ze vooraf heeft afgesproken met Leandro K. dat hij haar te hulp zou schieten wanneer ze luid begon te praten. Dat gebeurde ook. Toen Marilva P. met stemverheffing sprak kwam haar vriend met een hooivork af op het slachtoffer.

De vrouwelijke verdachte verklaarde dat ze bang was voor de man omdat hij militair en wapendrager is. Hij zou volgens haar ook meerdere malen hebben gezegd dat hij haar van kant zou maken. Echter, het slachtoffer dat maandag als getuige is gehoord, verklaarde dat hij slechts wilde praten met Marilva P.

De benadeelde zegt dat hij veel heeft geïnvesteerd in de vrouw. Zo zou hij haar meerdere malen geld en beltegoed hebben gegeven. Hij verklaarde dat hij tot tweemaal toe een lening van duizenden heeft genomen bij de bank om haar te ondersteunen. De laatste keer heeft de man SRD 1.300 gegeven aan Marilva P. Het geld zou gebruikt worden om een huis te huren. Toen dit niet gebeurde kwam de man steeds bij de verdachte thuis om duidelijkheid te vragen.

Op 9 april vroeg hij haar om mee te rijden. Toen Marilva P. weigerde, bracht hij haar een vuistslag toe waarna de vrouw om hulp riep. Advocaat Roos gaf toe dat haar cliënt Leandro K. op een extreme wijze heeft ingegrepen, maar vond de strafeis van twaalf maanden onvoorwaardelijk niet realistisch. "Als u deze jongeman veroordeeld zullen mannen niet meer helpen bij soortgelijke gevallen", merkte Roos op. "Het is een ernstige zaak. Niemand waarschuwt het slachtoffer dat hij niet meer naar het huis van de vrouw moet gaan. Efu wan vrouw no wani yu moro libi en", vervolgde de advocaat.

Ondanks dat Leandro K. smeekte om naar huis te mogen gaan na vergoeding van de schade heeft de rechter hem niet op vrije voeten gesteld. De voorlopige hechtenis van zijn medeverdachten Rudolf R. en Marilva P. is eerder wel opgeheven. De zaak wordt op 2 november vervolgd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina