Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Problemen NOP-bestuur nog niet voorbij

Problemen NOP-bestuur nog niet voorbij

20/10/2020 19:58 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - De problemen in het bestuur van de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP) zijn nog niet voorbij. Maakte de mediacommissie van de partij enkele weken geleden bekend dat partijvoorzitter Melvin Clemens is afgezet door de partijraad, beweert Clemens het tegendeel.

Hij zegt tegen de Ware Tijd dat de partijraad statutair onbevoegd is de voorzitter of het bestuur af te zetten. Dit orgaan kan het bestuur wel ter verantwoording roepen maar niet afzetten. "Er is geen partijraadsvergadering gehouden. Ook de secretaris is niet op de hoogte dat een dergelijke vergadering is gehouden", zegt Clemens.

Volgens de mediacommissie is Clemens afgezet, omdat hij al enige tijd een eigen richting opgaat die niet strookt met wat de rest van het bestuur voorstaat. Per deurwaardersexploot zou het besluit van de partijraad aan hem zijn betekend. Frans Palisie zou als nieuwe voorzitter zijn aangewezen.

Desgevraagd zegt Clemens geen enkel besluit via de deurwaarder te hebben ontvangen. "Mijn vrouw heeft me wel gezegd dat iemand was geweest om een brief voor me achter te laten, maar zij heeft het niet in ontvangst genomen", aldus de NOP-topper. Hij geeft verder aan dat Palisie en nog een ander bestuurslid in augustus zijn geroyeerd omdat ze dwars lagen.

Het bestuur zou, aldus de voorzitter, een spoedvergadering hebben uitgeschreven om zaken te bespreken, maar de twee bestuursleden waren zonder opgaaf van redenen niet verschenen. Ze zouden voorts hebben gezegd geen tijd te hebben. "We kunnen de partij dus niet laten ophouden door deze mensen en ze zijn toen op 15 augustus geroyeerd."

Het besluit is aan Palisie en het ander bestuurslid ook per deurwaardersexploot betekend. Echter, zij hebben geweigerd de voor hun bestemde brief in ontvangst te nemen. Deze is, aldus Clemens, zoals de wet voorschrijft afgeleverd bij de procureur-generaal, wat inhoudt dat het besluit aan hen is betekend.

In augustus beklaagden ontevreden bestuursleden zich al over handelingen van de voorzitter. NOP was vóór de verkiezingen een samenwerking met Abop aangegaan. Bestuursleden stelden toen dat ze al enige tijd niet meer op één lijn waren met Clemens. Palisie zei tijdens een interview met de Ware Tijd dat de NOP-topman in strijd handelde met de statuten van de partij. "Hij is op solotoer geslagen, communiceert niet meer met het hoofdbestuur en doet wat hij wil en waarin hij zin heeft, zonder enige verantwoording."

De NOP-bestuursleden hadden het Abop-bestuur in een brief van 24 juni geïnformeerd over de problemen met hun voorzitter. "We zijn nooit uitgenodigd om daarover ons standpunt kenbaar te maken. Het probleem is nu dat Clemens voorgedragen is door Abop om districtscommissaris te worden zonder dat het bestuur daarvan op de hoogte is", zei Palisie. De NOP-bestuursleden waren tegen deze benoeming. Clemens is nog niet beëdigd als districtscommissaris en de ontevreden NOP-bestuursleden distantieerden zich van "deze benoeming die niet gedragen wordt door de partij".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina