Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik weet zeker dat ik niet op de beelden ben'

'Ik weet zeker dat ik niet op de beelden ben'

21/10/2020 03:30 - Van onze redactie

'Ik weet zeker dat ik niet op de beelden ben'

 

PARAMARIBO - Martin O. heeft dinsdag meerdere malen benadrukt dat hij niets weet van de diefstal waarvan hij wordt beschuldigd. Toch is het verzoek van zijn advocaat Georgette Leter om hem in voorlopige vrijheid te stellen afgewezen door rechter Duncan Nanhoe. Officier van justitie Rita Sitaram heeft kort daarvoor ook geprotesteerd tegen opschorting van de hechtenis.

Martin O. zit sinds 13 juni vast, omdat hij volgens medeverdachte Othieno B. in een bedrijf heeft ingebroken en een kluis met geld heeft weggenomen. Beide verdachten zijn dinsdag als getuige tegen elkaar gehoord. Othieno B. was werkzaam bij het bedrijf en heeft verklaard dat hij bewust de achterdeur van het gebouw niet op slot heeft gedaan waardoor Martin O. vrij gemakkelijk naar binnen kon.

Echter, de kompaan weerspreekt de beschuldigingen. Hij heeft ook geweigerd de camerabeelden te bekijken bij de politie. "Ik weet zeker dat ik niet op die beelden ben", reageerde hij toen de rechter hem vroeg waarom hij de beelden niet wilde bezichtigen. Naast de medeverdachte heeft zijn ex-vriendin hem wel positief herkend. Martin O: "De politie heeft alle drie adressen waar ik verblijf onderzoek gepleegd en ze hebben niets gevonden. Ik weet niets van de zaak."

Leter wees op de tegenstrijdige verklaringen die Othieno B. heeft afgelegd bij de politie. In eerste instantie heeft deze verdachte verklaard dat hij geen geld heeft ontvangen voor zijn aandeel. Daarna kwam hij erop terug en verklaarde dat hij tweehonderd US dollar heeft gehad van Martin O. "Ik ben niet zo honderd maar ik heb wel de waarheid verteld", verklaarde Othieno B. die traag van begrip is. Leter: "We hebben ernstige twijfels aan de verklaringen die deze verdachte heeft afgelegd. We kunnen er geen touw aan vastknopen."

Martin O. beweert dat hij door zijn medeverdachte wordt bezwaard omdat de twee een oude vete hebben. Hij zou door Othieno B. zijn benaderd voor een relatie maar hij weigerde. De twee hebben volgens Martin O. maandenlang geen contact gehad. Echter, het onderzoek wijst uit dat de verdachten de avond vóór de inbraak elkaar telefonisch hebben gesproken. De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 3 november.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina