Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vakbond Canawaima wil praten over werkhervatting

Vakbond Canawaima wil met minister praten over werkhervatting

21/10/2020 16:04 - Ivan Cairo

Vakbond Canawaima wil met minister praten over werkhervatting

 

PARAMARIBO - De Canawaima Werknemersorganisatie (CWO) wil met minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme praten over het hervatten van de diensten van de Canawaimaveerboot. Sinds de sluiting van de grens met Guyana op 14 maart vanwege de coronapandemie is de boot niet uitgevaren. De onderneming heeft daardoor geen inkomsten.

"Thans dreigt het bedrijf in ernstige financiële problemen te komen, waardoor noodzakelijke en dringende financiële verplichtingen op korte termijn niet kunnen worden nagekomen", stelt de CWO. De bond zegt te hebben geconstateerd dat de regering onder stringente Covid-19-protocollen economische bedrijvigheid heeft ver- soepeld of toegestaan in diverse sectoren. De vakorganisatie wil daarom op zeer korte termijn met de minister praten hoe en onder welke voorwaarden het mogelijk is om de bedrijvigheid van de Canawaima Management Company te hervatten.

In de brief wordt er voorts op gewezen dat Vakcentrale C-47, conform de afspraak met president Chandrikapersad Santokhi over de deelname van vakbonden in de raden van commissarissen (rvc) bij parastatale instellingen, Heinrich Roozen heeft voorgedragen voor de benoeming in de rvc van Canawaima Management Company.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina