Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aanwezigheid agent bij verhoor familielid 'incorrect'

Advocaat boos om aanwezigheid agent bij verhoor familielid

22/10/2020 05:54 - Van onze redactie

Advocaat boos om aanwezigheid agent bij verhoor familielid

 

PARAMARIBO - Advocaat Raoul Lobo heeft zich woensdag bij de rechtbank boos gemaakt omdat een politieagent zich volgens hem “onterecht” heeft gemengd in een zaak waarin één van de verdachten familie van hem is. Er staan in deze zaak dertien personen - twee leden van het BID-team en luchthavenpersoneel - terecht die verdacht worden van onder meer betrokkenheid bij poging tot uitvoer van drugs. Een lid van de Hondenbrigade ontdekte met zijn speurhond op 7 maart ruim zes kilo cocaïne in de keuken van een KLM-toestel.

Lobo vindt dat de zaak, door de bemoeienis van de agent, besmeurd is geraakt, vooral in het nadeel van zijn cliënt Jietinderpersad J. Hij acht het niet juist dat de politieman aanzat bij het verhoor terwijl de verdachte Virgill S., een familie van hem, een bezwarende verklaring aflegde tegen Jietinderpersad J. Hij noemt dit "incorrect" en "tegen alle protocollen".

De verdachte heeft bij het politieverhoor gezegd dat Jietinderpersad J., zijn chef van de keukenafdeling, hem heeft benaderd om de drugs te verstoppen in de keuken. Hij zou hem hebben gezegd zich niet druk te maken, omdat de twee politieagenten op de hoogte waren. Virgill S. was die dag met verlof en zou door Jietinderpersad J. zijn gebeld om zich op het werk aan te melden.

Voor Lobo houden de belastende verklaringen tegen zijn cliënt geen stand door de "zeer dubieuze houding" van de agent. Hij baseert zijn opmerkingen ook op het feit dat Virgill S. in eerste instantie zijn betrokkenheid heeft ontkend , maar later volmondig heeft bekend. Hoewel ook een andere verdachte, Marchel D., belastende verklaringen heeft afgelegd tegen Jietinderpersad J. vindt Lobo het van groot belang dat zijn cliënt de beweringen ontkent en volgens hem daarom onterecht gevangen zit.

Rechter Maureen Dayala weigerde zijn verzoek in te willigen om Jietinderpersad J. voorlopig in vrijheid te stellen. Drie andere verdachten Clifford M., Romano D. en Virgill D. zijn wel naar huis gestuurd in afwachting van de verdere behandeling van de zaak. Hun advocaten Maureen Nibte en Delano Landvreugd hadden hierom gevraagd. De overige tien verdachten, onder wie twee politieagenten, blijven in voorarrest. De zaak wordt op 18 november verder behandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina