Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IVV trots op verpleegkundigen

IVV tevreden over handhaving coronaregels door verpleegkundigen

22/10/2020 20:02 - Aidy Pinas-Agodeba

Met deze spandoek dankte het Sint Vincentius Ziekenhuis eerder dit jaar zijn verpleegkundigen.

Met deze spandoek dankte het Sint Vincentius Ziekenhuis eerder dit jaar zijn verpleegkundigen.  

PARAMARIBO - Hoewel er zorgmedewerkers besmet zijn geraakt met het coronavirus, is de Inspectie Verpleegkundige en Verloskundige beroepen (IVV) van het ministerie van Volksgezondheid tevreden over de naleving van de Covid-19-regels door verpleeg- en verloskundigen. Het orgaan heeft tussen juli en september in meer dan dertig zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen en bejaardentehuizen, controle uitgevoerd.

"De eindconclusie is dat de maatregelen in acht worden genomen door de mensen", verklaart IVV-hoofd Caroline de Baas tegenover de Ware Tijd. Ze is blij dat geen enkele verpleegkundige aan de ziekte is overleden. Volgens De Baas, die dankbaar en trots is op de beroepsgroep, heeft die geen makkelijke taak. "Al is iedereen bang, de verpleegkundige mag dat niet zijn."

De Baas wil geen tijd besteden aan berichten en filmpjes op social media, waarbij kritiek wordt geleverd op zorgmedewerkers, die hun werk niet goed zouden doen. Er is hierover gecommuniceerd en de juiste informatie achterhaald, houdt ze de Ware Tijd voor. De IVV blijft de vinger aan de pols houden.

De inspecteur vindt dat de het totale korps in samenwerking met andere disciplines een pluimpje verdient. "De ziekenhuizen hebben het personeel gebundeld. Van overal zijn er verpleegkundigen gehaald om de zorg te bieden en men heeft een goede job gedaan", prijst ze de beroepsgroep. Tijdens de golf van de epidemie waren verpleegkundigen in feite uitgeblust, omdat er onder meer langere - twaalfurige - diensten werden ingelast. "Het werk moest doorgaan en de verpleegkundigen hebben niet opgegeven."

Ze voegt zich in de rij van deskundigen die de gemeenschap aanmanen om voorzichtig te zijn en om de Covid-19-maatregelen in acht te nemen. De situatie is volgens haar nu rustig, maar als mensen te gauw gaan slabakken kan er een tweede coronagolf komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina