Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Deviezencommissie zal 'harde beslissingen' moeten nemen

Deviezencommissie zal 'harde beslissingen' moeten nemen

23/10/2020 15:56 - Van onze redactie

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk samen met de leden van de Deviezencommissie.

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk samen met de leden van de Deviezencommissie.  

PARAMARIBO - Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie noemt de nieuwe Deviezencommissie onder leiding van Prenobe Bissesur een "competent team". Echter, ze wijst erop dat het orgaan in een "kritieke situatie" van de economie te werk wordt gesteld.

Er zullen volgens de bewindsvrouw uitdagingen zijn. "U zal er niet voor moeten schromen om harde beslissingen te nemen die moeten helpen de koers en de economie op het juiste traject te brengen. Ook al zou het moeten betekenen dat bepaalde machten in landsbelang op hun plaats worden teruggebracht", hield ze de leden voor. Bissessur beloofde dat er continu zal worden afgestemd met de financiële autoriteiten zodat er "monetaire stabiliteit" komt en een juist beleid wordt gevoerd.

Bij de installatie van de nieuwe Deviezencommissie donderdag hebben president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk benadrukt dat het beleid van de regering gericht is op het genereren van deviezen. Daarnaast moet zuinig worden omgegaan met de valutavoorraad, moet de druk op de valuta minder worden en moeten de middelen worden aangewend voor "zeer essentiële zaken".

Volgens Brunswijk moet het orgaan zich houden aan wettelijke regelingen, maar ook zwaarwichtige besluiten nemen, waarvoor contact zal moeten worden gemaakt met het bevoegde gezag. De Deviezencommissie is opgeroepen "geen politieke, maar ontwikkelingsgerichte besluiten" te nemen met het regeringsbeleid als basis. Daarbij is transparantie zeer belangrijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina