Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Autowinnaar NDP-loterij haalt prijs niet op

Autowinnaar verkiezingsactie NDP haalt prijs niet op

24/10/2020 23:11 - Arjen Stikvoort

Rajiv Ramsahai, ex-parlementariër van de NDP  in Commewijne.

Rajiv Ramsahai, ex-parlementariër van de NDP in Commewijne.  

PARAMARIBO - De Toyota Vitz, de hoofdprijs van de loterij die de NDP in Commewijne had georganiseerd rond de verkiezing van 25 mei om jongeren te stimuleren (voor het eerst) te gaan stemmen, is niet afgehaald. De overige vier prijzen – elk een iPhone - wel.

Rajiv Ramsahai, ex-parlementariër van de NDP en trekker van de loterij, zegt tegen de Ware Tijd dat het winnende lot - 2397 - op naam staat van Jayant Ramsaran. "Hij had wettelijk tot en met 15 oktober de gelegenheid om met zijn lot de auto op te halen, maar heeft dat niet gedaan."

Desiré Hooghart, directeur van de Nationale Loterij Suriname, zegt desgevraagd tegen de Ware Tijd dat regel is dat als prijzen binnen de wettelijke termijn van negentig dagen niet zijn opgehaald, het prijzengeld binnen één maand in de staatskas gestort dient te worden. "Omdat het hier om een auto als prijs gaat, moet de NDP beslissen of ze vergunning wil aanvragen voor weer een nieuwe trekking."

Hooghart weet niet of in dat geval dezelfde deelnemers in aanmerking komen met de auto als inzet. "In ieder geval hebben we alle niet getrokken loten in bewaring genomen." Hij benadrukt dat de Nationale Loterij alleen belast was met de trekking. Of er een nieuwe trekking komt is niet duidelijk, ook niet wat er met de auto gaat gebeuren.

De verloting was eerst gepland voor 26 mei, maar kon niet doorgaan omdat nog niet alle stemmen van de rechteroever van Commewijne en Laarwijk waren geteld. Een nieuwe trekking werd vanwege de Covid-19-situatie verschoven naar een latere datum. Uiteindelijk werden op 15 juli de winnende loten getrokken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina