Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voetganger en autobestuurder overleden

Voetganger en autobestuurder overleden

24/10/2020 02:02 - Van onze redactie

Voetganger en autobestuurder overleden

 

PARAMARIBO - Bij twee afzonderlijke verkeersincidenten hebben twee personen het leven gelaten. Donderdagavond overleed de 45-jarige voetganger Welfen Losai na te zijn aangereden door een auto. Woensdagmiddag kwam de dertigjarige Imelda Mac-Intosh om het leven na een verkeersongeval.

Losai werd donderdag rond tien over zeven 's avonds aan de Zwartenhovenbrugstraat ter hoogte van het Molenpad aangereden. Zwaargewond werd hij afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij diezelfde avond overleed. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

De 44-jarige autobestuurder verklaarde tegenover de politie van Nieuwe Haven dat hij in de richting van de Gemenelandsweg reed toen hij de voetganger plotseling midden op de rijbaan zag. Hij remde krachtig af, maar reed Losai toch aan. De automobilist is in het bezit van een Guyanees rijbewijs en een rijtoestemmingsbewijs van Suriname. Beide documenten zijn door de politie ingevorderd.

Mac-Intosh belandde woensdagmiddag op de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 92,5 in district Coronie met haar auto in de trens. Toen de politie van Friendship arriveerde vertoonde de vrouw geen teken van leven meer. Haar man en hun kinderen van acht en zes jaar klaagden van lichaamspijnen en werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat Mac-Intosh vermoedelijk de macht over het stuur heeft verloren. De auto ging ettelijke keren over de kop en belandde uiteindelijk in de trens langs de weg. Het lijk is aan de nabestaanden afgestaan. Volgens de politie had de autobestuurster geen geldig rijbewijs. Het is niet duidelijk voor de wetsdienaren, waarom haar man, die wel een rijbewijs heeft, niet reed. Het zwaar beschadigde voertuig is ter herkeuring in beslag genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina