Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter stelt stelende scholier voorlopig in vrijheid

Rechter stelt stelende scholier voorlopig in vrijheid

27/10/2020 04:04 - Van onze redactie

Rechter stelt stelende scholier voorlopig in vrijheid

 

PARAMARIBO - Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft de twintigjarige Sharquel D. maandag op verzoek van advocaat Therèse Roos voorlopig in vrijheid gesteld. Hij heeft op 24 juni in een telefoonwinkel aan de Lalla Rookhweg ingebroken en meerdere goederen gestolen.

Omdat hij alles heeft bekend en op school zit besloot de rechter hem voorlopig op vrije voeten te stellen. Ook officier van justitie Bibian Tjin Liep Sjie had geen bezwaar met de opschorting van de voorlopige hechtenis. Sharquel D. moest wel beloven dat hij op elke vervolgzitting aanwezig zal zijn en de eerstvolgende keer zijn inschrijvingsbewijs van de school aan de rechter zal tonen.

Een medeverdachte blijft in voorarrest. Hoewel Sharquel D. in haast al zijn verklaringen de naam van medeverdachte Shaquille P. noemt, weerspreekt deze alle beschuldigingen. Hij verklaarde maandag bij de rechter niets te maken te hebben met de diefstal. Volgens Sharquel D. was zijn medeverdachte de chauffeur en ze waren samen naar de winkel gegaan. De scholier heeft de goederen ingeladen en de twee zijn weggereden.

Shaquille P. zette zijn kompaan volgens diens verklaring ergens af en zou naar het huis van de scholier zijn gereden en de goederen onder diens bed hebben verborgen. "U ziet toch zelf dat het niet waar kan zijn. Hoe ga ik zomaar in zijn huis en helemaal in zijn kamer om spullen te zetten", probeerde Shaquille P. zich vrij te pleiten. Hij kende het huis wel, maar de indeling niet. De zaak is uitgesteld naar 14 december.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina