Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten krijgen mot met elkaar in rechtbank

Verdachten krijgen mot met elkaar in rechtbank

27/10/2020 02:02 - Van onze redactie

Verdachten krijgen mot met elkaar in rechtbank

 

PARAMARIBO - Randell B. en Jurgen A. zijn maandag bijna met elkaar op de vuist gegaan voor rechter Cynthia Valstein-Montnor. Door strak optreden van de rechter en de politie is erger voorkomen. Het duo staat met medeverdachte Dino S. terecht voor een beroving aan de David Simonsstraat en één aan de Mozartstraat. Echter, Randell B. en Jurgen A. beweren niets te weten van de roofovervallen.

Dino S. had bij de politie verklaard dat beide medeverdachten wel degelijk hebben deelgenomen aan de berovingen. Hij probeerde om de hete brij heen te draaien maar de rechter, noch vervolgingsambtenaar Bibian Tjin Liep Shie was onder de indruk van de nieuwe verklaringen.

"Mi no de fu teki slag gi no wan man. Zeggen jullie eerlijk wat er is gebeurd. Ik heb niets van niemand gestolen", zei Randell B. duidelijk geïrriteerd. Jurgen A. liet zich niet afschrikken en reageerde met: "Yu teki moni toch? Suma ben rij a wagi? Jullie weten meer van de zaak dan ikzelf."

Beide berovingen werden op 6 december vorig jaar gepleegd. Bij die van de David Simonsstraat moest een man onder bedreiging met een luchtdrukpistool zijn mobiele telefoon afstaan. In het geval van de Mozartstraat zijn twee vrouwen en een vijfjarige jongen mishandeld waarna geld en andere bezittingen zijn meegenomen.

Na de berovingen zouden de daders in de auto van Randell B. naar de binnenstad zijn gereden. Kort daarna zijn ze aangehouden aan de Heiligenweg. De vijfhonderd US dollar die van de vrouwen was gestolen hebben ze onderling verdeeld. Hoewel Randell B. alles ontkent zijn het luchtdrukpistool, een bijl en pepperspray in zijn voertuig gevonden. "Die dingen waren inderdaad in de auto maar mi no teki no wan suma sani", sprak hij met stemverheffing.

Alle verdachten zijn herkend door de slachtoffers. Dino S. zegt dat hij wel erbij was maar niet heeft meegedaan, terwijl Jurgen A. beweert dat hij dronken op een afstand stond en niet door had dat het om een beroving ging. Melvin K. (Rasta) die als hoofdverdachte door Dino S. wordt aangemerkt is voortvluchtig. Omdat alle drie verdachten blijven ontkennen heeft de rechter besloten de slachtoffers als getuige op te roepen voor 11 januari 2021.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina