Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vuilophaal scholen Nieuw-Nickerie hervat

Vuilophaal scholen Nieuw-Nickerie hervat

27/10/2020 23:23 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het ophalen van vuil bij de zestien scholen en de kantoren van de Technische Dienst en Inspectie van het ministerie van Onderwijs en Cultuur in Nieuw-Nickerie is vorige week hervat. Het had sinds begin van het nieuwe schooljaar op 1 oktober stilgelegen omdat ondernemer Soesman niet bereid was langer te rijden voor SRD 2.400 per maand bij een frequentie van één keer per week.

Door sluiting van de vuilstort in de Corantijnpolder vorige maand, moest Soesman veertig kilometer meer per ophaal rijden - heen en terug steeds twintig kilometer - naar South Drain. Dat is een langere route en vergt ook meer brandstof. Hij wilde daarom SRD 4.500, terwijl het ministerie niet meer dan maximaal SRD 3.800 wilde betalen.

Een andere ondernemer, Bogor, nam daarmee wel genoegen en kreeg het werk gegund, vertelt Ignacio Fräser, chef Gebouwen en Terreinen van het ministerie in Nickerie, aan de Ware Tijd. Bogor doet nog steeds de vuilophaal bij scholen in de oostelijke en westelijke polders, die hem eerder was gegund.

Vanwege Covid-19 moeten de scholen het vuil in groene plastic zakken doen en vervolgens in de vuilcontainers. Roy Katisah, inspecteur basisonderwijs in Nickerie, is blij dat er snel een oplossing is gevonden. "In een andere situatie zouden wij zitten met volle vuilniszakken wat ook niet gezond is voor de kinderen vooral in deze Covid-19-periode." Hij hoopt dat er binnenkort ook een oplossing wordt gevonden voor het schoolvervoer dat nog stil ligt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina