Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Directie Greenheart weert arbeiders

Directie Greenheart weert arbeiders

28/10/2020 05:50 - Merredith Bruce

Arbeiders van de Greenheart-vestiging te Apoera togen naar het hoofdkantoor aan de Duisburglaan, maar werden genegeerd door de directie.

Arbeiders van de Greenheart-vestiging te Apoera togen naar het hoofdkantoor aan de Duisburglaan, maar werden genegeerd door de directie. Foto: Merredith Bruce  

PARAMARIBO - Werknemers van houtmaatschappij Greenheart in Apoera zijn dinsdag naar het hoofdkantoor van de maatschappij aan de Duisburglaan gegaan om hun achterstallige lonen op te eisen. Echter, de actie bleek tevergeefs: de arbeiders zijn tegen hun verwachting in niet ontvangen door de leiding van het bedrijf. Integendeel, via de wacht werd aan hen gevraagd om het terrein te verlaten. Toen zij dat weigerden, heeft de directie de politie ingeschakeld om assistentie daartoe te verlenen. “Wij hebben ons rustig gehouden”, zegt bondsbestuurslid Ricardo Karwofodi tegen de Ware Tijd.

Hij laat weten dat de politie niet hardhandig heeft opgetreden, maar hen vriendelijk heeft gevraagd om de plek te verlaten, daar het om een particulier bedrijf gaat. "Om te voorkomen dat de situatie zou escaleren zijn we weggegaan." Vertegenwoordigers van de media, waaronder de Ware Tijd, mochten het complex niet betreden.

De onderneming heeft een rechterlijke uitspraak om de salarissen van de 22 arbeiders over de afgelopen zeven maanden uit te betalen, nog niet uitgevoerd. Vorige week hebben de werknemers een petitie ingediend bij de vicepresident en de DNA om dit van de maatschappij af te dwingen. Zij stellen in een armoedige situatie gedompeld te zijn. De groep, sommige met hun kinderen, had gistermorgen vanaf negen uur postgevat bij het hoofdkwartier van de onderneming. Ondanks de situatie probeerden de arbeiders zich rustig te houden.

Earl Frederiks, vader van drie kinderen, betreurt het dat de directie zich zo opstelt. "Ik kan mijn kinderen niet geven wat ze willen. Mijn familie voelt het en Greenheart doet alsof er niets aan de hand is." Sherida Aroepa, moeder van zeven, zegt dat drie van haar kinderen nog niet naar school kunnen, omdat ze niet in staat is om schoolspullen voor hen te kopen. "Mijn man doet wat werkjes, zo proberen we rond te komen", uit ze zich in het Sranangtongo.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina