Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kindertehuizen Nickerie en MMC krijgen financiële steun uit Nederland

Kindertehuizen Nickerie en MMC krijgen financiële steun uit Nederland

28/10/2020 23:23 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De kindertehuizen Open Poort en Gaytrie in district Nickerie krijgen gedurende één jaar elk maandelijks 250 euro van het Surinaams-Nederlandse echtpaar Kries en Sonja Panday. De eerste storting is gepland voor februari 2021 omdat de donateur in die maand jarig is. Eveneens gedurende een jaar krijgt het Mungra Medisch Centrum (MMC) maandelijks duizend euro.

Vooral de kindertehuizen zijn blij met de geste die een welkome aanvulling is op de teruggevallen donaties uit eigen land en de overheidssteun. De directeur van Open Poort, Gilliano Eli, zei maandag dat het onderhouden van veertig kinderen een extra moeilijke opgave is. Hij sprak bij de symbolische overhandiging van de eerste gift door de in Utrecht werkende chirurg Chander Mahabier.

Eli: "We zijn blij dat Surinamers die in het buitenland wonen en werken denken aan hun geboorteplaats en ons ondersteunen met projecten. Dit bedrag betekent heel veel voor ons vooral in deze periode waarbij Covid-19 de hele wereld in haar greep heeft." De beloofde giften komen tot stand met medewerking van Mahabier, die van Nickerie afkomstig is. "Als wij een beroep doen op Nickerianen die in Nederland wonen om te helpen, dan zijn ze daartoe altijd bereid."

Hij heeft erop aangedrongen dat de in het vooruitzicht gestelde maandelijkse gift niet gebruikt wordt voor onderhoud van de gebouwen, "maar voor de zorg van vooral kinderen die opgenomen worden in het ziekenhuis". Mahabier komt in overleg met het MMC twee keer per jaar voor ongeveer een maand naar het ziekenhuis om patiënten te behandelen en neemt dan een donatie mee.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina