Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brownsbergplateau uit voorzorg gesloten

Brownsbergplateau uit voorzorg gesloten

29/10/2020 13:46 - Euritha Tjan A Way

Brownsbergplateau uit voorzorg gesloten

Foto: Stichting ProBios  

PARAMARIBO - “Cyanide is zeer gevaarlijk, dus heb ik uit voorzorg het Brownsbergplateau gesloten”, zegt Kenneth Cyrus, directeur van Stinasu, donderdag tegen de Ware Tijd. De gasten, die op dit moment op de Brownsberg zijn, worden in de gelegenheid gesteld de berg te verlaten en degene die nu op weg zijn naar de watervallen worden teruggehaald.

Cyrus: "Er is in principe geen gevaar op het plateau zelf, maar we hebben de mensen verboden om naar de Irenevallen te gaan en de Wittikreek. We sluiten omdat mensen soms koppig zijn en misschien juist wel naar die gebieden zullen trekken." De directeur van Stinasu wilde eerder niet in de pers treden over de aanwezigheid van een mijn waar met cyanide werd gezocht naar goud in het Brownsberg Natuurpark.

"Ik denk dat de commissie Ordening Goudsector hier wel van op de hoogte was. Ik denk dat er klachten waren voordat ik het wist", verklaart hij de snelle actie van de commissie Ordening Goudsector (OGS), die volgens hem samen met de regering heeft opgetreden in het gebied. "De OGS heeft mondeling aan mij gemeld dat ze inderdaad sporen hebben gevonden van cyanide en dat ze het gebied hebben ontruimd. We zijn nu bezig met de actie", aldus Cyrus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina