Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeventienjarig meisje getuigt in roofmoordzaak

Zeventienjarig meisje getuigt in roofmoordzaak

29/10/2020 02:06

Zeventienjarig meisje getuigt in roofmoordzaak

 

PARAMARIBO - Safira C., zeventien jaar, heeft woensdag zonder enige emotie getuigd in de zaak waarbij de 65-jarige Reginald Jacott, met wie zij een liefdesrelatie had, op 28 december van het leven is beroofd. Het tienermeisje, zelf ook verdachte is, trad op als getuige tegen Joël D., meer bekend als ‘Alkaline’. Ze zegt dat hij Jacott heeft vermoord.

Het voorstel van de beroving kwam van haar nadat een vriend haar had gevraagd om hem geld te lenen omdat hij in geldnood was. Deze vriend, ene Kevin, kent zij van een locatie aan de Eugène Albert Gesselstraat (het vroegere Hoogestraat) waar er drugs wordt verkocht.

Het meisje zegt dat zij met het idee kwam voor de overval omdat ze wist dat haar partner veel geld had, omdat hij haar alles gaf wat ze wilde. Ze verklaarde aan de rechter dat Kevin een auto van een vriend had geleend voor de beroving.

Ze vertrok op de bewuste avond van huis terwijl Jacott in bad was en ging naar de hoek van de Ali Hussein- en Ephraïmzegenweg, waar de overige verdachten haar ophaalden om het feit te gaan plegen. Safira C. nam vervolgens het stuur over van Kevin en reed hen naar het adres aan de Hiraweg. Ze gaf hem de duplicaat huissleutel, die ze van haar partner had gekregen.

De afspraak was dat als de man moeilijk deed, zij hem zouden aftakelen. Kevin had een pistool bij zich, Joël D. een mes en de derde verdachte 'Takroe Taya' een kroebal. Kevin en 'Takroe Taya' zijn voortvluchtig.

Hoewel was afgesproken om Jacott af te takelen indien hij niet zou meewerken, lieten de verdachten Safira C. weten dat ze hem hebben gedood omdat hij weigerde zijn spullen af te staan. De 65-jarige man werd gekneveld in de badkamer aangetroffen door de politie. De verdachten namen geld en een gouden ketting die het tienermeisje de volgende dag als 'beloning' kreeg. Het sieraad heeft zij verkocht kort vóór haar aanhouding door de politie.

Volgens Safira C. had Kevin bloed aan zijn trui toen hij in de auto kwam na de beroving. Ze beweert dat 'Alkaline' er ook bij was en dat hij de man heeft gedood, maar dat wordt ontkend door de verdachte. 'Alkaline' zegt dat hij het meisje niet kent en dat hij haar slechts twee keer heeft gezien aan de Gesselstraat.

Advocaat Maureen Nibte, die 'Alkaline' juridisch bijstaat, constateert dat Safira C. geen geloofwaardige verklaringen aflegt. Volgens de raadsvrouw zou ook de politie twijfelen aan haar verklaringen. De zaak wordt op 9 december verder behandeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina