Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President na evaluatie: 'We zijn op spoor!'

President na evaluatie: 'We zijn op spoor!'

31/10/2020 20:57 - Van onze redactie

President Santokhi (l) en vicepresident Ronnie Brunswijk zaterdag te Moengotapoe.

President Santokhi (l) en vicepresident Ronnie Brunswijk zaterdag te Moengotapoe. Foto: CDS  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi vindt dat zijn regering na drie maanden "op spoor en op schema" is. Tot deze conclusie kwam hij zaterdagavond te Moengotapoe in district Marowijne na een evaluatie met zijn totale kabinet. "We hebben het vertrouwen dat het goed komt; de regering zet goede stappen."

Volgens de president is zijn regering de financiële en Covid-19-crisis aan het beheersen. Hij beloofde komende week een pakket met maatregelen dat een duurzame bijdrage gaat leveren aan de armoedebeheersing. "Binnenkort komt er een systeem voor kwetsbare groepen om verlichting in hun situatie te brengen. Ook de woningen gaan komen; komend jaar al", verzekerde het staatshoofd.

De evaluatie toont volgens Santokhi dat de regering serieus is, luistert naar het volk en bereid is steeds na te gaan "of we doen wat we hadden beloofd". "We zijn bereid als regering te corrigeren en te luisteren en datgene te doen wat wordt verwacht." Hij gaf aan dat conform het mandaat dat de regering heeft gekregen beleid wordt gemaakt. "We gaan zorgdragen voor welzijn en welvaart, werkgelegenheid." 

Over het beleid zei Santokhi dat alle ministeries hebben vastgesteld dat er "enorme en ernstige misstanden" zijn aangetroffen. De Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) is al ingeschakeld. Ook zijn bepaalde zaken aangegeven bij de procureur-generaal. "Ja, we zijn bezig met de corruptieaanpak." Zaterdag is bepaald dat het ministerie van Financiën en Planning ook bijstand van externe bureaus kan inroepen bij het onderzoeken van de misstanden. "Nederland en de Verenigde Staten zijn gevraagd bij te staan bij corruptie en forensische deskundigen te sturen."

De president was vol lof over zijn regeerteam. "Er is veel gedaan en hard gewerkt en er zijn resultaten neergezet; sommige meetbaar, sommige hebben karakter van vertrouwen,  sommige hebben karakter van ordening brengen in samenleving,  sommige hebben karakter van weer respect hebben voor wet en recht,  sommige hebben karakter van waarden en normen terug brengen in de samenleving."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina