Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaloerse man riskeert 18 maanden celstraf

Extreem jaloerse partner riskeert 18 maanden gevangenisstraf

10/11/2020 02:20 - Van onze redactie

Extreem jaloerse partner riskeert 18 maanden gevangenisstraf

 

PARAMARIBO - Rodriquez R. zal, indien rechter Cynthia Valstein-Montnor meegaat met de eis van het Openbaar Ministerie, nog tien maanden in de gevangenis moeten doorbrengen. Hij zit sinds 17 maart dit jaar vast voor mishandeling en gijzeling van zijn vrouw en haar twee vriendinnen, omdat hij vermoedde dat zijn partner vreemdging.

Het drietal werd onder bedreiging van een mes en een vuistvuurwapen tegen zijn wil in de kamer van de verdachte opgesloten. Hij knevelde de drie vrouwen aan hun handen en voeten en dreigde zijn partner dood te schieten als ze niet zou toegeven dat ze andere mannen op na hield.

Volgens verklaringen van de vrouw zijn de twee in januari dit jaar vanuit Cuba naar Suriname gekomen om een beter leven op te bouwen. Echter, niet lang nadat ze in het land waren begon het koppel veel ruzie te krijgen omdat Rodriquez R. door zijn extreme jaloezie haar niet meer vertrouwde. De twee groeiden volgens de vrouw uitelkaar.

Drie weken vóór het incident besloot ze de relatie met de verdachte te verbreken. Hoewel ze niet meer met elkaar gingen bleef het koppel wel in hetzelfde apartement maar ze sliepen gescheiden. Op de dag van zijn daad kwam Rodriquez R. thuis en ging meteen in zijn kamer. Hij verklaarde dat de drie vrouwen te veel lachten en kreeg het idee dat ze hem aan het bespotten waren.

De verdachte werd boos en ging over tot het gijzelen van de drie slachtoffers. Eén van de vrouwen, die weigerde zijn bevelen op te volgen, werd verwond aan haar pink. Alle drie slachtoffers verklaarden dat Rodriquez R. zijn vrouw flink heeft mishandeld. Ook uit het medisch rapport blijkt dat ze slagen heeft geïncasseerd waaraan ze onderhuidse bloedingen heeft overgehouden.

De partner van één van de slachtoffers kwam toevallig ook op bezoek op dat moment. Toen de verdachte hem bedreigde koos die het hazenpad. Rodriquez R. ging hem achterna, waardoor de vrouwen de kans kregen zichzelf te bevrijden. Hoewel de verdachte niet alles toegeeft is het bewijs volgens officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie duidelijk geleverd. De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 11 januari 2021.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen