Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Granman Forster: 'Bewaar eenheid en heb geduld'

Granman Forster: 'Bewaar eenheid en heb geduld'

16/11/2020 00:00 - Jason Pinas

Granman Jozef Forster en echtgenote worden welkom geheten in Moengotapoe en als blijk van waardering met pangi’s omhangen. Het grootopperhoofd is begonnen aan zijn ‘inwijdingstocht’ met als hoogte punt de formele installatie vrijdag door president Chan Santokhi.

Granman Jozef Forster en echtgenote worden welkom geheten in Moengotapoe en als blijk van waardering met pangi’s omhangen. Het grootopperhoofd is begonnen aan zijn ‘inwijdingstocht’ met als hoogte punt de formele installatie vrijdag door president Chan Santokhi. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Granman Jozef Forster van de stam der Paramaccaners heeft te Moengotapoe in district Marowijne de dorpelingen opgeroepen om de eenheid te bewaren en geduld voor elkaar op te brengen. "Er zullen meningsverschillen zijn maar laten we verdraagzaam zijn. Laat goede onderlinge communicatie de sleutel voor ons allen zijn", drukte hij de aanwezigen zaterdag op het hart.

Forster werd zaterdag met fanfare ontvangen op het commissariaat in Albina. Het grootopperhoofd dat eerder dit jaar op traditionele wijze is benoemd was voor een officiële kennismaking bij burgervader Clyde Hunswijk van Marowijne Noordoost en diens collega Osei Jabini van Sipaliwini ressort Paamaka.

Omringd door een grote groep belangstellenden is Forster vanuit de aanmeerplaats begeleid. Dansende vrouwen onder begeleiding van een alekeband lieten duidelijk merken dat ze ingenomen zijn met het grootopperhoofd. Eline Amautan noemt de granman een kundige man en is daarom overtuigd dat hij zijn volk goed zal leiden.

"A man disi na wan bun ati man. Dat is wat we als groep nodig hebben nu; iemand die ons naar betere tijden kan leiden", vertelde Martha Gojo aan de Ware Tijd. Zij pleit voor kwalitatief onderwijs en goede gezondheidszorg voor het Paamakagebied. Na de korte kennismaking tussen Forster en de twee dc's werd gereden naar Moengotapoe, waar de granman ook warm werd ontvangen.

Forster en zijn gevolg reisden vervolgens naar Paramaribo waar ze werden opgewacht door directeur Joraisa Pokie van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers. De granman zal in afwachting op zijn officiële beëdiging door president Chandrikapersad Santokhi in de stad logeren. Dinsdag wordt Forster ontvangen door minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen