Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Mi no e frede den, meki den kon!'

'Mi no e frede den, meki den kon!'

19/11/2020 00:00 - Jason Pinas

Ashwin Adhin zal zich volgens Ramon Abrahams niet gewonnen geven.

Ashwin Adhin zal zich volgens Ramon Abrahams niet gewonnen geven.  

PARAMARIBO - "De NDP is under attack ma mi no e frede den, meki den kon!" Gespierde taal woensdagavond van parlementariër Stephen Tsang tijdens de kadervergadering van de NDP in Ocer. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) bewust wordt ingezet om de partij af te maken. "Intimidatie op hoog niveau", volgens hem.

De ex-minister merkte op dat de huidige regering al een tijdje bezig is met de meest kritische mensen van de NDP. "Iedereen willen ze opsluiten. Vorige week ben ik zelf opgeroepen in een case van de Trinidadiaanse consultant Ramsamooj", hield hij het publiek voor. Volgens het assembleelid wordt geprobeerd alles steeds te linken met de NDP. "Alleen om ons zwart te maken en te criminaliseren."

Kaders van de NDP hebben woensdagavond tijdens een vergadering in Ocer hun misnoegen geuit over de wijze waarop toppers van de partij worden 'aangevallen' door de huidige regering. Volgens hen is de arrestatie van met name ex-vicepresident Ashwin Adhin maandag een duidelijk bewijs dat het huidige gezag en het OM hun pijlen hebben gericht op de NDP. Tsang, de ondervoorzitters Ramon Abrahams en Jennifer Geerlings-Simons en partijvoorzitter Desi Bouterse hebben de kaders van de partij opgeroepen om alert te blijven.

Ook de inverzekeringstelling van voormalig SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto is voor de kaders een doorn in het oog. De partij zal daarom alle zeilen bijzetten en zich niet uit veld laten slaan door de verschillende aanvallen. Het streven is dat vooral Adhin binnenkort in vrijheid wordt gesteld. "Hij is sterk en hij zal zich zeker niet gewonnen geven. Integendeel, hij is een vechter en we zullen alles eraan doen zodat hij zo gauw mogelijk vrij komt. Wij gaan dit niet pikken", benadrukte Abrahams onder luid gejuich van het goed opgekomen publiek. Hij betreurde het feit dat Adhin bij zijn voorgeleiding niet in vrijheid is gesteld, maar heeft goede hoop dat de rechter-commissaris de ex-vp naar huis zal sturen.

Bouterse zegt dat de apparatuur waar het om draait bedoeld was als schenking aan het Dovencentrum. Vicepresident Ronnie Brunswijk was op de hoogte van de spullen die overigens afgeschreven waren. Het verbaast Bouterse daarom dat mensen nu worden aangehouden hiervoor. Geerlings-Simons meent dat de Grondwet duidelijk is over het opsluiten van politieke ambtsdragers.

Volgens haar is het meer dan duidelijk dat het OM niet de juiste procedure heeft bewandeld bij de inverzekeringstelling van Adhin. Hij zou naar haar mening eerst in staat van beschuldiging gesteld moeten worden door het parlement. Geerlings-Simons vindt dat de samenleving krachtig moet protesteren hiertegen zodat er geen precedent wordt geschapen. "A sani disi na vertrapping van de Grondwet", aldus Geerlings-Simons.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina