Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Technische Dienst kabinet vp vroeg om afschrijving apparatuur en meubilair

Technische Dienst kabinet vp vroeg om afschrijving apparatuur en meubilair

19/11/2020 08:02 - Wilfred Leeuwin

Technische Dienst kabinet vp vroeg om afschrijving apparatuur en meubilair

 

PARAMARIBO - De Technische Dienst (TD) van het kabinet van de vicepresident heeft in juni en juli schriftelijk toestemming gevraagd om sommige apparatuur en meubilair te mogen afschrijven. Die toestemming is gevraagd aan toenmalige vp Ashwin Adhin. Dit blijkt uit het politiedossier dat deel uitmaakt van het onderzoek dat nu tegen de vp en enkele medewerkers wordt ingesteld.

In de brieven met het verzoek tot afschrijving worden onder andere genoemd computers, printers, tv-toestellen, fotocamera's, cameralenzen, computer monitor, desktop camcorder, bureaustoelen, bankstellen en tafels. Een deel van de spullen was opgeslagen in een door het kabinet gehuurde loods aan de Dr. J.F. Nassylaan. Het gaat om goederen die afgeschreven waren of gerepareerd moesten worden.

In de brieven waarin om de toestemming wordt gevraagd de spullen afgeschreven te verklaren, wordt ook de reden opgenoemd waarom. De aanvraag voor afschrijving van de spullen wordt gedaan door het hoofd van de technische dienst. De brieven zijn ook in kopie gestuurd naar de directeur Algemene Zaken.

Kort na de machtswisseling van regering verschenen berichten in de media over verdwenen goederen en de kwestie werd ook in De Nationale Assemblee aangekaart. Dit was voor de eigenaar van de loods en de reparateurs aanleiding om de TD te laten weten dat zij de spullen niet in hun bezit wilden hebben. Dit heeft het hoofd TD ook gemeld aan de onderdirecteur administratieve diensten van het kabinet van de vp. De huur van de loods werd door het kabinet opgezegd en de spullen werden opgehaald. Adhin zou de opdracht hebben gegeven ze te doneren aan een instantie. Volgens zijn advocaat Irvin Kanhai gaat het om het Doveninstituut.

Volgens het politiedossier heeft het hoofd van de Technische Dienst op 11 augustus alle spullen van het kabinet die in de loods aanwezig waren overgedragen aan de onderdirecteur Technische Diensten. Op die lijst staan sommige spullen getypt en sommigen met de hand geschreven. Ook zijn foto's toegevoegd van de spullen die uit de loods terug zijn gehaald.

Het hoofd van de TD schreef aan de onderdirecteur Administratieve Diensten dat na ontruimen van de loods de sleutels zijn teruggegeven aan de eigenaar, de goederen terug zijn en dat er een overzichtslijst is. Ook staat in de brief dat tot de goederen behoren afgeschreven spullen van het kabinet van de vp, die nog niet zijn afgehaald of gerepareerd zijn door geïnteresseerden, maar teruggebracht zijn. Dit gebeurde vanwege berichten in de media en de mensen wilden de goederen niet meer in hun bezit hebben.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina