Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Atletiekbond krijgt groen licht voor wedstrijden

Atletiekbond krijgt groen licht voor wedstrijden

22/11/2020 15:02 - Marinio Balsemhof

Atleten op de weg tijdens de Srefidensi Marathon enkele jaren terug.

Atleten op de weg tijdens de Srefidensi Marathon enkele jaren terug. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - De Surinaamse Atletiekbond (SAB) mag weer wedstrijden organiseren. Hij kreeg hiervoor toestemming van het Outbreak Management Control Team. “Wij hadden al toestemming om te trainen, maar nu mogen wij ook wedstrijden organiseren”, zegt SAB-voorzitter Dennis MacDonald.

De atletiekbaas zegt dat de SAB volgend weekend al een wedstrijd zal houden in het André Kamperveen Stadion. Wel benadrukt hij dat er geen publiek zal worden toegelaten. De SAB is blij dat er weer wedstrijden georganiseerd mogen worden. "Wij hadden dit weekend al willen starten, maar de goedkeuring is te laat binnengekomen", zegt MacDonald.

Hij geeft aan dat het seizoen, dat in januari is gestart, wordt hervat. De SAB zal de komende drie weekenden wedstrijden houden en hoopt tegen medio december de nationale atletiekkampioenschappen te organiseren. "Vanwege de Covid-19-situatie zijn wij een beetje beperkt, vandaar dat de wedstrijden over meerdere weekenden worden verspreid."

De onderdelen die worden afgewerkt zijn sprint, middellange afstand, kogelstoten, ver-, hoog- en hink-stap-springen en speerwerpen. De organisatie is op schema en moet volgens de voorzitter alleen nog met de Surinaamse Voetbalbond (SVB) afstemmen voor het gebruik van het André Kamperveen Stadion. Hij verwacht daaromtrent geen problemen, omdat zijn organisatie al jaren een goede band heeft met de SVB. Verder zijn er geen andere activiteiten gepland in het stadion.

MacDonald gaat ervan uit dat de verenigingen niet zijn opgehouden te bestaan als gevolg van het coronavirus. Hij verwacht wel dat het aantal atleten minder zal zijn. "Doordat wij zeven tot acht maanden niet actief zijn geweest, zullen de atleten misschien niet meer fit zijn of andere interesses hebben", motiveert de voorzitter. "Maar daar gaan wij pas de komende weken achter komen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina