Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moordzaak Rinaldo Leons opgelost

Moordzaak Rinaldo Leons opgelost

23/11/2020 23:11 - Van onze redactie

PARAMARIBO - Na bijkans anderhalf jaar is het de politie gelukt twee verdachten aan te houden die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van de 21-jarige Rinaldo Leons. Hij werd op 17 juni 2019 in een woning aan de Kinkajoestraat beschoten en overleed enkele uren daarna in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname meldt maandagavond dat de zaak is opgelost door de cold case unit. Deze afdeling werd enkele maanden terug ingesteld door korpschef Robert Prade met als taak om binnen relatief korte tijd klaarheid te brengen in een aantal moordgevallen die nog niet opgelost zijn.

Eén daarvan was die van Leons. B.P. (38 jaar) en J.A. (43) werden respectievelijk zondag aan het Molenpad en maandag bij de drugslokatie op de hoek van de Latourweg en Martin Luther King Highway in de boeien geslagen door het Arrestatieteam. B.P. is geïdentificeerd als de vermoedelijke schutter, terwijl J.A. de zaak zou hebben uitgelokt. Bij zijn arrestatie had hij hasj en marihuana bij zich.

Op 17 juni 2019 vernam de Ware Tijd dat Leons op een bankstel in de woonkamer lag te slapen. Een schutter verwijderde een plank van de woning en schoot via de opening gericht op het slachtoffer. Het lijk werd voor obductie in beslag genomen en de afdeling Kapitale Delicten belast met het onderzoek.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina