Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venetiaan erkentelijk voor hoogste onderscheiding

Venetiaan erkentelijk voor hoogste onderscheiding

23/11/2020 08:03 - Merredith Bruce

Oud-staatshoofd Ronald Venetiaan (r) kreeg de hoogste staatsonderscheiding van president Chandrikapersad Santokhi.

Oud-staatshoofd Ronald Venetiaan (r) kreeg de hoogste staatsonderscheiding van president Chandrikapersad Santokhi. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Ex-president Ronald Venetiaan heeft de hoogste onderscheiding, Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster, gekregen van president Chandrikapersad Santokhi. Antoinette Arron-Leeuwin, weduwe van wijlen premier Henck Arron, werd Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Palm.

De plechtigheid op het Onafhankelijkheidsplein, waarbij in totaal 192 personen zijn gedecoreerd, hield verband met 45 jaar Srefidensi. Het voormalig staatshoofd is "erkentelijk" voor zijn onderscheiding. "Een herinnering aan 45 jaar geleden en een erkenning van de arbeid die verricht is", zei hij in gesprek met journalisten. Hij noemt daarbij niet alleen zijn rol als langstzittende president van het land, maar ook als minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Wat Venetiaan betreft mag de bigi yari als zelfstandige natie toch wel gevierd worden. "Er is geen asfaltweg voor geen enkele natie. Het is een kwestie van ups-and-downs. We bereiden ons voor als volk om alles wat ons tegemoetkomt op een goede manier het hoofd te bieden en de niet goede dingen op een goede wijze te verwerken."

De decoratieplechtigheid had vanwege de Covid-19-maatregelen een aangepast karakter. Zo kregen de overige gedecoreerden hun versierselen niet opgespeld, maar werden ze aan hen overhandigd wat de ceremonie ook vlotter deed verlopen. De plechtigheid gebeurde in twee delen in verband met de zogenoemde Covid-19- afstand.

De president heeft de gedecoreerden, personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk, opgeroepen om het goede werk voort te zetten en anderen te stimuleren zich ook op te offeren voor land en volk. Tot de gehuldigden behoorden personen uit de sport- en cultuurwereld, de particuliere sector, vrouwen- en politieke organisaties en serviceclubs.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina