Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eén jaar cel voor bromfietsdief

Eén jaar cel voor bromfietsdief

24/11/2020 04:04 - Van onze redactie

Eén jaar cel voor bromfietsdief

 

PARAMARIBO - Renan N. is maandag ondanks zijn stellige ontkenning veroordeeld tot één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Rechter Cynthia Valstein-Montnor vond net als officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie dat het bewijs van zijn bromfietsdiefstal wettig en overtuigend is bewezen.

Hoewel de verdachte in zijn laatste woord om verzachtig smeekte mocht dat niet baten. De rechter veroordeelde hem conform de eis van de vervolginsambtenaar. "Mi no de eens nanga a strafu. Mi no fufuru a bromfiets. Ik had toestemming van mijn broer om het mee te nemen" klaagde de man nog vóór het vonnis.

Renan N. heeft op 2 maart het vervoer van zijn oudere broer stiekem weggenomen en nooit teruggebracht. Nadat de bromfiets was verdwenen is hij zelf naar de politie gestapt om zijn verhaal te doen. Opvallend is dat hij geen aangifte heeft gedaan van diefstal.

Volgens zijn eerste verklaring heeft hij de bromfiets met toestemming geleend om een wandeling in de buurt te maken. Het vervoer is op een bepaald moment afgepakt door een onbekende man. Echter, op vragen van de rechter en openbare aanklager antwoordde de verdachte dat hij de brommer naar de monteur moest brengen voor zijn broer. "Onderweg wilde de bromfiets plotseling niet meer rijden. Ik vroeg een Javaanse man om mij te helpen. Hij maakte de bromfiets maar reedt weg ermee", vertelde Renan N. bijna huilend.

Wie de Javaanse man is kon hij niet vertellen. Bij de politie heeft Renan N.in eerste instantie gezegd dat hij aanwijzingen kon doen waar de bromfiets is gestolen. Later kwam hij terug daarop omdat hij bang was voor de 'dader'.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina