Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • KKF en Guyanese 'oliekamer' verstevigen banden

KKF en Guyanese 'oliekamer' verstevigen banden

25/11/2020 15:34 - Van onze redactie

President Chandrikapersad Santokhi (r) en zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali (l) brachten dinsdag een bezoek aan Staatsolie.

President Chandrikapersad Santokhi (r) en zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali (l) brachten dinsdag een bezoek aan Staatsolie. Foto: CDS  

PARAMARIBO - De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en de Guyanese Kamer voor Olie en Gas hebben een intentieverklaring getekend in een poging de private sector in beide landen naar een hoger niveau te tillen. De samenwerking moet bezien worden tegen het licht van de wens van de staatshoofden van beide landen om de banden te verdiepen.

De aanzet werd gegeven tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi bij de beëdiging van Irfaan Ali als staatshoofd van het buurland en de ondertekening van overeenkomsten dinsdag tijdens het bezoek van Ali in verband met de onafhankelijkheid van Suriname.

Het document getekend door KKF-voorzitter Jayant Padarath en zijn Guyanese evenknie Manniram Prashad zegt dat via werkgroepen zal worden gepoogd om de doelen te bereiken. Onder meer willen partijen gezamenlijk activiteiten organiseren zoals seminars, gezamenlijke trainingen verzorgen en capaciteitsuitbreiding bewerkstelligen. Informatie-uitwisseling moet ervoor zorgen dat investeringen in beide landen worden bevorderd.

De kamers willen aan weerszijden van de Corantijnrivier zakenlui inzicht geven in vooral juridische aspecten wanneer die in elkaars landen willen investeren. Suriname heeft geen aparte kamer gericht op de oliesector. De Guyanezen hebben dat wel gedaan. De samenwerking zal sterk zijn gericht op inspanningen om de oliesector in beide landen verder te ontwikkelen.

Tijdens de ontmoeting tussen de beide staatshoofden in Paramaribo blijkt de nadruk ook op dit aspect te zijn gelegd. De kamers zeggen in de verklaring dat hun samenwerking dan ook bedoeld is om te demonstreren dat zij zich committeren aan de initiatieven van de twee staatshoofden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina