Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maradona overleden

Maradona overleden

25/11/2020 13:51 - Van onze redactie

Diego Armando Maradona op de schouders nadat hij Argentinië in 1986 leidde naar het wereldkampioenschap voetbal.

Diego Armando Maradona op de schouders nadat hij Argentinië in 1986 leidde naar het wereldkampioenschap voetbal. Foto: Bob Thomas/Getty Images  

PARAMARIBO - Diego Maradona is woensdag op zestigjarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Argentijnse media. De voetbalwereld verliest één van de beste spelers ooit.

Maradona overleed vier weken na zijn jaardag aan een hartaanval. De laatste weken sukkelde 'Pluisje' met zijn gezondheid. Kort na zijn jaardag op 30 oktober moest hij een hersenoperatie ondergaan. Hij werd met succes geopereerd aan een subduraal hematoom in zijn hersenen.

Hij kreeg woensdagochtend een hartstilstand in zijn huis in de wijk San Andrés, in de stad Tigre, en na verschillende herstelpogingen konden ze hem niet meer reanimeren, meldt de Argentijnse krant La Nacion.

Maradona herstelde thuis van de hersenoperatie. Het verliep voorspoedig en hij leek weer de oude te kunnen worden. De legendarische voetballer verliet het ziekenhuis op 12 november en revalideerde verder in een ontwenningskliniek, nadat hij ook ontwenningsverschijnselen had vertoond door een alcoholverslaving.

Maradona heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op het voetbalspel. Hij maakte furore bij het Argentijnse Boca Juniors, het Spaanse Barcelona en de Italiaanse club Napoli. Met Argentinië werd hij in 1986 wereldkampioen. Op zijn erelijst prijken ook twee Serie A-titels, de Coppa Italia en Uefa Cup met Napoli. In Napels wemelt het nog altijd van de muurschilderingen en afbeeldingen van Maradona. 

In Argentinië was Maradona een voetbalgod, volgens velen de beste speler aller tijden.  Hij werd geboren in de sloppenwijk Villa Fiorito in Buenos Aires. Na een illustere loopbaan, die werd overschaduwd door cocaïnegebruik, kwam hij vaker negatief in het nieuws. Tot aan zijn dood was hij trainer van Gimnasia y Esgrima La Plata.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina