Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santokhi 'trots en bezorgd' bij onafhankelijkheid

Santokhi 'trots en bezorgd' bij onafhankelijkheid

25/11/2020 01:01 - Van onze redactie

President Chandrikapersad Santokhi dinsdagavond tijdens het diner in verband met 45 jaar onafhankelijkheid van Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi dinsdagavond tijdens het diner in verband met 45 jaar onafhankelijkheid van Suriname. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Aan de vooravond van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname heeft president Chandrikapersad Santokhi tijdens een diner met buitenlandse gasten zijn ervaring gedeeld over 25 november 1975. "Ik was zowel trots als bezorgd. Benieuwd wat de toekomst zou brengen. Wat zou de onafhankelijkheid van mijn land eigenlijk betekenen? We hebben een controversiële periode doorgemaakt, maar uiteindelijk hebben onze politieke leiders een manier gevonden om op een harmonieuze manier de nieuwe fase voor ons land in te gaan", aldus het staatshoofd in Courtyard by Marriott.

Volgens Santokhi "hebben wij zowel als land en als samenleving 45 jaar ervaring, met ups en downs en die hebben ons voorbereid op de taak die voor ons ligt. Een taak en verantwoordelijkheid die ik deel met mijn kabinet, coalitiepartners en vele anderen in zowel de private, publieke als maatschappelijke sector."

De president noemde het "een eer" om 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid te delen met "enkele goede vrienden van Suriname". Hij bedankte deze vrienden voor de steun die zij bieden en gaf hen de garantie dat Suriname een welvarend land zal worden. "Uw steun om ons vooruit te helpen wordt zeer gewaardeerd en daar zijn wij u dankbaar voor."

Bij het diner waren de Guyanese president Irfaan Ali, Stef Blok en Ernesto Araújo de ministers van Buitenlandse Zaken van respectievelijk Nederland en Brazilië de speciale buitenlandse gasten. Ook leden van de Surinaamse regering waren van de partij. Santokhi wees erop dat investeren in de gemeenschap even belangrijk is als natuurlijke hulpbronnen. "Human resources zijn de belangrijkste kracht achter ons prachtig land. We zijn een relatief jonge natie met een jonge bevolking. Zoals het gezegde luidt: ze zijn onze toekomst."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina