Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ze zijn met ons bezig maar we gaan door'

'Ze zijn met ons bezig maar we gaan door'

26/11/2020 05:50 - Jason Pinas

Ashwin Adhin werd dinsdagavond in vrijheid gesteld.

Ashwin Adhin werd dinsdagavond in vrijheid gesteld. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De inverzekeringstelling van parlementariër en ex-vicepresident Ashwin Adhin moet volgens de Nationale Democratische Partij (NDP) niet los worden gezien van de aanvallen van politieke tegenstanders. De NDP-top noemt dit één van de scenario’s die bedoeld zijn om de partij een kopje kleiner te maken. Dit stelt fractievoorzitter Rabin Parmessar tegenover de Ware Tijd.

Ook Adhin benadrukte dinsdag na zijn vrijlating dat zijn arrestatie een complot is. "Ik heb bepaalde dingen gezien en gehoord. Ze zijn met ons bezig maar wij gaan niet stoppen; we gaan door. Dit is een strijd en de komende dagen gaan we nog dingen horen", zei hij in partijcentrum Ocer, kort nadat hij warm was ontvangen door partijgenoten. Hij riep de NDP'ers op alert te zijn.

Parmessar ziet Adhin als een "politieke gevangene" omdat hij onterecht van zijn vrijheid is beroofd. "De regels en richtlijnen die in de Grondwet zijn vastgesteld zijn allemaal overtreden", merkt de fractieleider op. Hij benadrukt dat de partij op een ander moment terug zal komen op deze kwestie. "U kunt een aantal dingen zo doorprikken. Als hij op 11 augustus de spullen terug heeft gebracht, dan komt men na drie maanden over vernielingen praten. Wie geeft mij de garantie dat het niet in die tussentijd is gebeurd?" vraagt Parmessar zich af.

Zowel hij als Adhin heeft, ondanks de teleurstelling in sommige zaken, nog steeds alle vertrouwen in het rechtssysteem. Collega parlementariër Jennifer Vreedzaam was blij met het besluit van het Hof van Justitie om Adhin in vrijheid te stellen. Ze stoort zich wel aan het feit dat de coalitie niet heeft geprotesteerd tegen zijn aanhouding. "Dit zijn zaken die tegen de principes van de democratie zijn en daartegen gaan wij als NDP altijd protesteren."

De parlementariër kijkt nog steeds uit naar de huishoudelijke vergadering waarin er meer duidelijkheid zal worden gegeven over de procedures die bij de aanhouding van de ex-vp zijn geschonden. Parmessar benadrukt dat zijn fractie nog steeds in beraad is over deze kwestie. Wat dit inhoudt en hoelang het gaat duren wil hij niet zeggen. In elk geval was de NDP-fractie woensdag normaal aanwezig in de buitengewone openbare vergadering van DNA. Namens de partij voerde niet Parmessar, maar Adhin het woord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina