Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alegria stunt met ijsjes bij opening nieuw filiaal

Alegria stunt met ijsjes bij opening nieuw filiaal

28/11/2020 17:36 - Sharon Singh

Alegria-directeur Ziyad Frangie (met hand in zij) in het geopende filiaal van Alegria te Lelydorp. Koekjes, cupcakes en taarten waren vrijdag volop in de aanbieding.

Alegria-directeur Ziyad Frangie (met hand in zij) in het geopende filiaal van Alegria te Lelydorp. Koekjes, cupcakes en taarten waren vrijdag volop in de aanbieding. Foto: Sharon Singh  

WANICA - Misschien staan ze nu bekend om hun fastfood en speeltuin, maar kenmerkend voor Alegria was vroeger haar soft ice in bijbehorende iconische wafel. Na 37 jaar in Paramaribo te hebben gestaan, heeft het bedrijf vrijdag eindelijk een filiaal geopend en wel te Lelydorp. “Dit is zowat de tweede stad in wording”, legt Ziyad Frangie, directeur van Alegria, de keus uit in gesprek met de Ware Tijd.

Hij straalt tijdens de opening. Frangie heeft alle reden om te genieten, niet alleen van de mooie muziek, maar vooral voor het bereiken van deze mijlpaal. "Ik zou voor anything settelen; mijn main instelling is de zaak te openen. Dat zie ik als een mijlpaal."

Er is vrijdag een constante aanloop. De bewoners van Lelydorp hebben de kans niet laten liggen de zoete snacks uit te komen proberen. Het enige ijsjessalon van Dessa speelde daarop goed in en stuntte gelijk met een actie van 'vier halen en drie betalen'.

Aan de hand van de reacties op Facebook valt te concluderen dat de komst van de ijsjessalon/het fastfoodbedrijf als zeer positief wordt ervaren. "We gaan gelijk na het werk stoppen", "Ik kan niet wachten" en "Yummie dan hoeven we niet zover meer te gaan meer", zijn enkele reacties.

Jerrel Singoredjo heeft zijn dochter uitgebracht. Zij was vrijdag vrij van school. Hij heeft chocolade ijs gekozen en zijn dochter vanille. "Heerlijk man. Ik heb er geen spijt van dat ik ben gekomen. Mijn dochter geniet", merkt hij op. Omdat Alegria in een mall is waar ook Popeyes is gehuisvest, is er geen speeltuin bij. Dat vindt Wonny Wirdjan jammer. Ook zij is met haar kinderen gekomen voor de acties op de ijsjes.

Vanwege de crises - Covid-19 en financieel - stelde Frangie zijn verwachting naar het minimale in. Hij weet wel dat naarmate de feestdagen naderen er een enorme toeloop zal zijn. Op dit moment heeft de zaak alleen soft en hard ice, zoete popcorn, slushes cupcakes en taarten. De ijsjes zijn veganisch, halal, lactose-, cholesterol- en glutenvrij. Volgende week komt hij met fastfood.

Over het investeren in crisistijd heeft Frangie een motto. "Sparen doe je in de goede, vette, jaren en uitgeven in crisistijd. De mensen zullen zeker komen." Een jaar geleden moest hij noodgedwongen de zaak overnemen toen zijn moeder Lamara, die de zaak had geëefd van haar moeder, kwam te overlijden. "We zijn eigenlijk opgegroeid in die zakenwereld, maar het zelf draaien is net iets anders", geeft hij toe. "Maar het bedrijf laten vallen, na de dood van mijn moeder, is het laatste dat we zouden doen."

Los van de Covid-19-crisis die wereldwijd problemen veroorzaakte, moesten de directeur, zijn broer en zus de mensen, die jarenlang voor het bedrijf werkten, hun vernieuwende inzichten en beleid bijbrengen. "Het is een zwaar jaar geweest, vooral als je hogere doelen voor ogen hebt. Gelukkig hebben we het goed afgehandeld."

Ziyad heeft geen International Business gedaan. Hij heeft in de Verenigde Staten zijn bachelor in Electrotechniek behaald en studeert nu voor zijn Masters. Hij is professionele basketballer in Libanon geweest en heeft voor juniorenselecties gespeeld. "Nee, ik heb mijn lengte niet mee", geeft hij lachend toe als vragend naar zijn postuur wordt gekeken.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina