Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitbetaling verkiezingspersoneel vóór Kerst

Uitbetaling verkiezingspersoneel vóór Kerst

28/11/2020 05:50 - Merredith Bruce

Biza-minister Bronto Somohardjo (l) en directeur Nasier Eskak gingen in op vragen van de media en districtscommissarissen.

Biza-minister Bronto Somohardjo (l) en directeur Nasier Eskak gingen in op vragen van de media en districtscommissarissen. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Personen die in verband met de verkiezingen op 25 mei werkzaamheden hebben verricht, worden tussen 15 en 24 december uitbetaald. Het gaat om ongeveer zeventienduizend mensen voor wie er ruim SRD 50 miljoen is vrijgemaakt door Financiën en Planning. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft vrijdag tijdens een bijeenkomst met districtscommissarissen in de Congreshal hierover mededelingen gedaan.

Het geld wordt deels giraal en deels voor het binnenland in contanten uitbetaald en wel via de commissariaten. De districtscommissarissen hebben vrijdag instructies hierover gehad. Zij moeten ook een financiële verantwoording afleggen. Somohardjo had vorige week tijdens de begrotingsbehandeling in DNA gezegd dat het geld komt uit een pot 'Algemene en Onvoorziene Uitgaven'.

Een groep personen die tijdens de verkiezingen heeft gewerkt, had vorige week een petitie aangeboden aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk omdat zij niet langer kon wachten op haar geld. De vp had toen beloofd dat er met voortvarendheid zou worden gewerkt aan de uitbetaling.

De personeelsleden hadden dit in augustus ook al onder de aandacht gebracht van minister Somohardjo. Hij bedankte zijn collega's Armand Achaibersing van Financiën en Planning vrijdag voor diens inspanning om het geld vrij te krijgen en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport voor haar medewerking. De bewindsvrouw was ook op de bijeenkomst.

Biza-directeur Nasier Eskak zegt dat het departement al "helemaal ready" is om het geld over te maken. Nu moeten alleen nog de administratieve zaken worden geregeld. "Wij willen de mensen een goede Kerst laten meemaken."

De registratie van bankgegevens van het verkiezingspersoneel door de commissariaten gebeurt tot en met 11 december. Biza doet vervolgens op 14 december de girale overmaking. De groep die gewerkt heeft tijdens de verkiezingen bestaat uit onder meer colporteurs, ondersteunend personeel, hoofd- en kandidaat stembureauleden en personeel van de districtscommissariaten die overuren hebben gemaakt op verkiezingsdag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina