Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verlies voor Kloof en Oranje

Verlies voor Kloof en Oranje

29/11/2020 13:39 - Terence Oosterwolde

Verlies voor Kloof en Oranje

Charlon Kloof (90) doelt de bal tegen Turkije. Ondanks een sterk optreden van hem zat de winst er niet in. Foto: Fiba.Basketball  

PARAMARIBO - Charlon Kloof heeft zondag niet kunnen voorkomen dat de Nederlandse basketbalselectie voor de tweede keer onderuitging in de EuroBasket 2022-kwalificatie. De topscorer van de Orange Lions eindigde met zeventien punten, acht rebounds, drie assists en één steal, maar van gastland Turkije werd nipt verloren: 71-73.

Ook in de eerste speelronde - 21 februari in Ankara - was Kloof de top performer geweest tegen de Turken. Hij had toen 27 punten, zes rebounds, drie assists en twee steals. Zondag speelde hij haast 28 minuten. De guard maakte twee van de drie veldbaskets, scoorde drie van de zes three-pointers en benutte vier van de vijf vrije worpen.

In de Sinan Erdem Arena kende Nederland een mindere eerste quarter, waardoor het team vanaf het begin bezig was aan een inhaalslag. Na een 14-24 achterstand, werd bij de rust nog ingelopen tot 37-41 en stond het na drie quarters gelijk: 55-55. Nog in de eerste minuut van de laatste periode nam Turkije een voorsprong van vier punten.

Op de helft van de quarter (4:58) kwam Kloof in bij een 62-68 achterstand. Uit zijn assist scoorde Leon Willams vijftien seconden daarna een three-pointer (65-68). Pas met 2:54 werd er weer gescoord; Shane Larkin schoot een driepunter raak voor de Turken: 65-71. Met 2:28 had Worthy de Jong een lay-up (67-71), maar het antwoord van Turkije kwam met 2:04: 73-67.

Via Roeland Schaftenaar (veldbasket met 37 seconden) en twee vrije worpen van Kloof met vier seconden, nadat hij een steal had, werd de eindstand 71-73. Ondanks het verlies staat Nederland nog steeds tweede in groep D met zes punten uit vier partijen. Met een winst hadden de Orange Lions zich - met nog twee speelronden voor de boeg - al kunnen plaatsen voor Fiba EuroBasket 2022.

Turkije, dat de eerste drie duels had verloren, is tijdelijk geklommen naar de derde plek met vijf punten uit vier partijen. Ongeslagen koploper Kroatië (zes punten uit drie duels) en Zweden (vier uit drie) spelen later zondag nog tegen elkaar. Op 20 en 22 februari 2021 worden de groepsfase afgesloten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina