Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederland schenkt medische attributen

Nederland schenkt medische attributen

30/11/2020 23:23 - Van onze redactie

De Nederlandse diplomaat Henk van der Zwan (l) droeg maandag symbolische attributen over aan president Chandrikapersad Santokhi en de ministers Albert Ramdin en Amar Ramadhin.

De Nederlandse diplomaat Henk van der Zwan (l) droeg maandag symbolische attributen over aan president Chandrikapersad Santokhi en de ministers Albert Ramdin en Amar Ramadhin. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Nederland heeft maandag achttien beademingsapparaten en een grote partij beschermingsmiddelen aan Suriname geschonken. President Chandrikapersad Santokhi kreeg de spullen symbolisch overhandigd door Henk van der Zwan, de tijdelijke zaakgelastigde van Nederland in Paramaribo.

Volgens de Communicatiedienst Suriname was een deel van de spullen al eerder in het land gearriveerd en direct verspreid onder de medische instellingen. Santokhi sprak zijn erkentelijkheid en dank uit aan Nederland. De spullen kunnen goed worden gebruikt om de Covid-19-pandemie te beheersen. Er is voor deze attributen gekozen op basis van de behoefteanalyse van Suriname, aldus Van der Zwan.

De diplomaat zei dat aan het begin van de Covid-19-crisis Suriname het verzoek had gedaan om, gelet op de schaarse middelen, wat spullen te doneren. Eerder was er 2,5 miljoen euro aan apparatuur gegeven. Bij deze tweede donatie gaat het om spullen met een totale waarde van 3,5 miljoen euro. Eerder had Nederland medisch kader beschikbaar gesteld, dat ook heeft megewerkt aan de totstandkoming van Covid-19-protocollen voor diverse zorginstellingen.

Bij de overhandiging waren ook de ministers Amar Ramadhin (Volksgezondheid) en Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) aanwezig. De donaties van Nederland passen volgens Ramdin in de "vernieuwde samenwerking" tussen beide landen. Van der Zwan toonde zich ingenomen met de effectieve wijze waarop de Covid-19 problematiek in het land is aangepakt, schrijft de CDS.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina