Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Er spelen enge belangen binnen de vakbond'

'Er spelen enge belangen binnen de vakbond'

02/12/2020 10:01 - Amanda Palis

'Er spelen enge belangen binnen de vakbond'

 

PARAMARIBO - Er spelen enge belangen binnen de werknemersorganisatie van Surpost, DPWO, zegt Ravin Dahoe, directeur van het postbedrijf . “Doordat ik hieraan niet wil toegeven of meewerken wordt er een hetze tegen mij gevoerd,” zegt hij in een gesprek met de Ware Tijd. Wat die enge belangen zijn wil hij niet zeggen. “Voor mij is wel duidelijk dat ik niet kan staan achter wat naar mij toe is gecommuniceerd in een strikt persoonlijke communicatie door enkele personen, want het druist tegen mijn principes in.”

Er is maandag een motie van wantrouwen tegen de directeur ingediend door enkele bondsleden. De vakbondsvoorzitter was hiervan op de hoogte en biedt ook de nodige ondersteuning. Ook over de motie praat Dahoe liever niet. "Wel wil ik zeggen dat met man en macht gewerkt wordt om de salarissen op tijd te betalen. Sinds mijn aantreden als directeur is het gelukt om zoals afgesproken de salarissen rond de 25ste al op de rekeningen van de mensen te hebben."

Over getekende notulen waarvan de bondsleden inzage hebben gevraagd, zegt Dahoe dat er sprake is van misinterpretatie vanuit de bond. "Ik heb nimmer gezegd dat er getekende notulen zijn waarover afspraken zijn gemaakt met de bond. De notulen waarover de vakorganisatie het heeft gaan over een gesprek met de shopsteward, meneer Telegraaf na een recente wilde actie."

De directeur gaf de Ware Tijd inzage in de stukken en daaruit valt te halen over welke misstanden de bond het heeft en de reden van een recente wilde actie, waaraan slechts een deel van het personeel had deelgenomen. "We hebben niet eens een formeel gesprek gehad met DPWO, hoe kunnen we dan getekende afspraken hebben?", stelt Dahoe. Inmiddels is maandag de tweede tranche van de gratificatie betaald die de medewerkers in juni al hadden moeten ontvangen. "We hebben de bond gevraagd om ons de ruimte hiervoor te bieden omdat wij met ons incassobureau achter het geld moesten gaan."

De directeur ontkent de bewering van de vakbond dat er geen communicatie is over de cao-onderhandelingen van 2020. In correspondentie die de Ware Tijd heeft mogen inzien is er rond 16 november kennis van ontvangst aangegeven voor een onderhandeling. "Er zal op korttermijn contact met u worden gemaakt voor de afstemming betreffende voortzetting van de onderhandelingen," staat in de correspondentie. Een formeel gesprek met de bond hierover kan nog niet gevoerd worden, omdat Surpost bezig is met een uitgebreide inventarisatie. "Ik ben alles opnieuw aan het uitzoeken. Er is geen overdracht geweest en we hebben ook tijd gevraagd. Dus hoe vindt de bond dat wij hen vermijden?"

Dahoe ontkent dat voorgenomen ontslag van een werknemer door tussenkomst van de vakbond is tegengehouden. Er was inderdaad een intentie voor ontslag. Volgens Dahoe staat hij in zijn recht om de medewerker te ontslaan. "Alle waarschuwingen lapt hij elke keer aan zijn laars." Echter, Dahoe heeft daarvan afgezien en heeft dit ook gecommuniceerd met de bond.

Ook over het aantrekken van Lloyd Jiawan als onderdirecteur worden zaken niet juist weergegeven. Jiawan zegt dat hij in 2011 als interimmanager was aangetrokken door toenmalig minister van Financiën Wonny Boedhoe die op de hoogte was van zijn betrekking in een verwante onderneming. "Ze heeft mij gevraagd om enkele zaken voor haar uit te zoeken." Hij voegt eraan toe nooit bedankt te zijn door Adelien Wijnerman, de opvolger van Boedhoe. Jiawan heeft besloten om zelf te bedanken wegens persoonlijke redenen. Dahoe verzekert dat zijn onderdirecteur nergens anders werkzaam is dan bij Surpost.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina