Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Persstilte bond en directie Luchthavenbeheer

Persstilte bond en directie Luchthavenbeheer

05/12/2020 05:54 - Merredith Bruce

Vijay Chotkan heeft slechts willen bevestigen dat directie en bond van Luchthavenbeheer vrijdagavond zijn gehoord door de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname.

Vijay Chotkan heeft slechts willen bevestigen dat directie en bond van Luchthavenbeheer vrijdagavond zijn gehoord door de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname.  

PARAMARIBO - Directie en bond bij Luchthavenbeheer treden op advies van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname voorlopig niet in de media over ontwikkelingen met betrekking tot de actie van het personeel. Dat deelde directeur Vijay Chotkan de Ware Tijd vrijdagavond mee. Het personeel is sinds woensdag in actie omdat het eist dat zijn salaris tegen de unificatiekoers van 14,29 wordt uitbetaald in plaats van 7,48 die de directie hanteert.

Chotkan bevestigde wel dat partijen vrijdag zijn verschenen voor de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname maar wilde rond negen uur 's avonds toen de redactie hem belde door de 'persstilte' geen informatie geven over het resultaat van dit onderhoud. De directie stelt in een donderdag uitgegeven communiqué "verbaasd" te zijn dat het personeel "onaangekondigd" in actie is gegaan. Hierdoor is de SLM-vlucht van woensdag naar Amsterdam verlaat afgehandeld. De afhandeling is opgevangen door directie en staf en heeft volgens de directie geleid tot onnodige extra kosten en schade.

"De NV Luchthavenbeheer heeft steeds weer tijdens diverse presentaties en/of onderhandelingen transparantie in de bedrijfsvoering en financiële cijfers gegeven aan de bond", schrijft de directie. Gesteld wordt dat voorstellen die gedaan zijn door de bond zijn verworpen en als laatste het tegenvoorstel van de bond met als eis dat salarissen op basis van de unificatiekoers worden uitbetaald. "Het is algemeen bekend dat NV Luchthavenbeheer in het bijzonder door de Covid-pandemie, maar ook door andere invloeden, in een overmachtssituatie is komen te verkeren", tekent de directie aan.

Ze voegt eraan toe dat de inkomsten met meer dan 85 procent omlaag zijn gegaan. "Desondanks heeft de directie met enorme inspanningen de salarissen van de afgelopen negen maanden kunnen veiligstellen." In het communiqué wordt met nadruk gesteld dat het voor de directie nu niet mogelijk is om salarissen af te stemmen op de unificatiekoers. "Voor Luchthavenbeheer is het behouden van banen prioriteit geweest bij elke onderhandeling." Zij zegt de wijze van actie daarom te betreuren. Het is de krant vrijdag niet gelukt om bondsvoorzitter Lloyd Read te bereiken voor een reactie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen