Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sampie zet promoteam verkiezingen om in stichting

Sampie zet promoteam verkiezingen om in stichting

06/12/2020 06:00 - Merredith Bruce

Edgar Sampie

Edgar Sampie  

PARAMARIBO - Abop-parlementariër Edgar Sampie heeft personen die tijdens de verkiezingen deel uitmaakten van zijn campagneteam samengebracht in een stichting ‘Taki Fiti’. De organisatie richt zich op de maatschappelijke ontwikkeling van Surinamers en in het bijzonder bekendheid geven aan de marroncultuur.

Tegen de Ware Tijd zegt Sampie dat de stichting ook bedoeld is om de mensen van zijn campagneteam bij elkaar te houden. "Er zijn daarnaast personen die vrijwillig zijn komen ondersteunen." De stichting had vorig weekend haar eerste activiteiten als voorloper van andere activiteiten die in Paramaribo en de randdistricten zullen worden uitgevoerd.

De organisatie wil ook meer bekendheid geven aan de marroncultuur. "Je hebt jongeren die in Paramaribo geboren zijn en weinig tot niets van hun eigen cultuur weten of kunnen doen. Wij zijn er dus ook voor die groep", zegt Sampie, die algemeen adviseur is van de stichting. Zelf vindt de initiatiefnemer het een "plezier" om deze manier bij te dragen aan de saamhorigheid en ontwikkeling van de marrongemeenschap buiten hun traditionele omgeving.

"Wij willen uiteindelijk alle harten raken en mensen bewust maken van het belang van een eigen cultuur, kennis en maatschappelijke gezondheid." In het bestuur van de stichting hebben zitting Rabia Amiemba (voorzitter), Anduele Rozenhout (ondervoorzitter), Robert Poeketie, Debora Adjako en Denny Aloeboetoe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina