Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil uitgeroepen tot Player of the Week

Gavin Kensmil uitgeroepen tot Player of the Week

07/12/2020 19:07 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil (14) geeft tegenstanders van LeTourneau het nakijken.

Gavin Kensmil (14) geeft tegenstanders van LeTourneau het nakijken. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - De prestaties van Gavin Kensmil bij de start van het collegeseizoen in de Verenigde Staten zijn niet onopgemerkt gebleven. De Surinaamse basketballer van de Stephen F. Austin State University is maandag uitgeroepen tot de Southland Conference Basketballer van de Week.

In zijn eerste drie wedstrijden, die SFA allemaal won, had Kensmil gemiddelden van 17,3 punten, 5 rebounds, waarvan drie offensive, 1 assist, 1 steal en 0,3 blocks. De Surinamer, die gemiddeld 23 minuten per wedstrijd speelde, had daarbij een schotpercentage van 76 procent. Hij scoorde 19 van zijn 25 veldbaskets, miste wel zijn enige three-pointer (in de openingspartij), maar benutte vervolgens veertien van de twintig vrije worpen (70 procent).

SFA begon haar seizoen op 1 december met een ruime zege op LeTourneau University (102-57), moest drie dagen later keihard aan de bak tegen McNeese State University (86-76), voordat zondag laat werd afgerekend met de Louisiana State University of Alexandria (97-79). Kensmil, die bezig is aan zijn laatste jaar op SFA, had aan het begin van het basketbaljaar laten weten dat hij Player of the Year wil worden en een plaats wil bemachtingen in het Southland Conference All-First Team.

Vorig seizoen, zijn eerste jaar bij SFA, had Kensmil ook al de aandacht op zich gevestigd. Met gemiddelden van 11,9 punten, 6,7 rebounds en een schotpercentage van 58 procent was hij uitgeroepen tot 'Southland Conference Newcomer of the Year'. Daarnaast verwierf hij een plaats in het Second Team All-Southland Conference. Mede op basis van die prestaties kreeg Kensmil vóór aanvang van dit seizoen een plek in het Preseason All-Conference Team. SFA werd tijdens de jaarlijkse Southland Coaches Preseason Poll getipt als de winnaar van het conferencekampioenschap. SFA speelt zaterdag tegen University of Louisiana-Monroe, de eerste uitpartij van dit jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina