Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inbrekers smeken om kans

Inbrekers smeken om kans

08/12/2020 01:01 - Van onze redactie

Inbrekers smeken om kans

 

PARAMARIBO - “Mi sabi dati mi fout, maar mi e aksi efu yu kan gi mi wan kans”, klonk de smeekbede van Dionni M. maandag tegenover rechter Maureen Dayala. Ook zijn medeverdachte Arsenso S., met wie hij een inbraak heeft gepleegd, smeekte aan de rechter om door de vingers te kijken bij haar vonnis.

Beide verdachten hebben toegegeven dat ze het feit hebben gepleegd en dat ze de benadeelden ook hebben mishandeld. Het tweetal erkende dat het een grote fout is en heeft maandag plechtig beloofd zich nooit meer hieraan schuldig te maken. "Mi no man du noti na ini a strafu. Ik heb kinderen om te verzorgen. Ik ga dit nooit meer doen", verzekerde Arsenso S.

Het tweetal ging nadat de slachtoffers zwaar zijn mishandeld ervandoor met 75.000 euro en andere goederen. Officier van justitie Shanta Mahadew is in haar requisitoir niet mals geweest. Ze eiste zes jaar onvoorwaardelijk tegen elk van de verdachten. Mahadew benadrukte dat het om een ernstig feit gaat, waar de slachtoffers ernstige traumatische gevolgen aan kunnen overhouden. De daders dienen, hoewel ze bekennen, daarom zwaar gestraft te worden.

Advocaat Headly Derby pleitte maandag voor een lagere straf voor zijn cliënt Arsenso S. De raadsman merkte op dat er geen goed resocialisatieplan is voor gevangenen in Suriname, waardoor het dus moeilijk zal zijn voor deze verdachte om na zo lang weer een goede houvast in de maatschappij te vinden.

Ook Therese Roos, advocaat van Dionni M., vond de strafeis aan de hoge kant. Ze onderstreepte in haar pleidooi dat de verdachte zich heeft laten leiden door financieel gewin. Dionni M. heeft een goede proceshouding gehad. "Hij heeft zich zelf bij de politie aangemeld en eerlijk verteld hoe alles in zijn werk is gegaan. Kortom een proceshouding om u tegen te zeggen", pleitte Roos. Ze vond dan ook dat deze verdachte een kans moet krijgen na alles wat hij heeft beloofd ter terechtzitting. De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 6 januari 2021.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina