Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie arresteert pseudo-agenten

Politie arresteert pseudo-agenten

12/12/2020 15:59 - Van onze redactie

Politie arresteert pseudo-agenten

 

PARAMARIBO - Twee buitenlanders, die zich voordeden als pseudo-agenten, zijn woensdagmiddag door het Regio Bijstandsteam Paramaribo gearresteerd op de kruising van de Rembrandt- en Albert Cuypstraat. Twee anderen wisten te ontkomen. De politie was genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden, omdat één van de inzittenden een zwaar wapen trok. De 26-jarige H.V. raakte daarbij gewond.

Zowel H.V. als de 28-jarige R.D. was gekleed in kogelwerend vest met opschrift 'Politie'. Het duo is op 30 november betrokken geweest bij een roofoverval aan de Patatawiristraat, waarbij een man werd beroofd van zijn sieraden en geld. Het slachtoffer deed aangifte op het politiebureau Geyersvlijt. H.V. en R.D. hebben een volmondige bekentenis afgelegd en zijn in verzekering gesteld.

De manschappen van RBTP signaleerden op 9 december een verdacht voertuig met vier inzittenden aan de Jan Steenstraat en reden hen vervolgens klem. Er volgde een schotenwisseling waarna de verdachten wegreden. Op de hoek van de Rembrandt- en Albert Cuypstraat werden ze weer klem gereden.

Drie van hen kozen het hazenpad, waarbij R.D. in het aangrenzende bos werd aangehouden. H.V. was gewond in de wagen achtergebleven met een vuistvuurwapen. Hij werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De twee anderen wisten te ontkomen.

Het vluchtvoertuig en het vuistvuurwapen zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn er onderdelen van het gestolen voertuig, waarmee de roofoverval aan de Patatawiristraat is gepleegd, in de woning van de verdachten aangetroffen. Ook die zijn in beslag genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina