Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Verruwing criminaliteit gaan we zeker aanpakken'

'Verruwing criminaliteit gaan we zeker aanpakken'

14/12/2020 08:01 - Jason Pinas

'Verruwing criminaliteit gaan we zeker aanpakken'

Een tweede lijk in een ton is aangetroffen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Dat de criminaliteit in Suriname aan het verruwen is, ontsnapt niet aan de aandacht van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Hij belooft er alles aan te doen dit binnen afzienbare tijd terug te dringen. “Dat gaan we zeker aanpakken, we gaan het niet toestaan”, zegt de bewindsman tegen de Ware Tijd.

Hij stelt dat de verruwing niet los moet worden gezien van de vele illegalen in het land. Daarom is het belangrijk dat ook deze mensen in kaart worden gebracht. De inlichtingendienst van het Korps Politie Suriname zal daarbij een cruciale rol spelen, zegt Amoksi.

Ter onderstreping van de verruwing verwijst Amoksi naar de twee lijken die op respectievelijk op 28 november en 11 december in vaten zijn gevonden. Maar ook de pseudo-agenten die intussen zijn ingerekend door de politie zijn opmerkelijk.

Op 28 november werd door twee opvarenden van een boot in de Surinamerivier nabij Domburg een lijk in een vat met sloten ontdekt. Het bleek achteraf te gaan om de 32-jarige Colombiaan Serrato Novao Victor. De politie is nog bezig met onderzoek, maar Amoksi spreekt tegenover de krant het sterke vermoeden uit dat het om een afrekening gaat. "Het is eigenlijk om een boodschap te sturen: 'wanneer je ons nept, gaan we op deze manier met je afrekenen'."

Volgens politiewoordvoerder Rachel Deekman is de identiteit van het tweede lijk nog niet bekend. In geen van beide zaken zijn verdachten aangehouden. Ze zegt wel dat er mogelijk een verband is tussen de twee gevallen. Het tweede lijk werd vrijdag door een visser gesignaleerd ter hoogte van het Leguanapark te Waterland. Ook deze man was in een vat dat voorzien was van twee sloten en een ketting. Zijn voeten waren gebonden met touw. Zijn gezicht en andere lichaamsdelen waren behoorlijk aan gevreten.

Op grond van de aangetroffen situatie, bestaat het vermoeden van de politie dat deze man is vermoord en daarna in het vat in de Surinamerivier is gedumpt. Zowel Deekman als de minister verzekert dat de politie te allen tijde alert is om de criminaliteit te beteugelen. Er wordt volgens de twee hard gewerkt om elke vorm van misdaad de kop in te drukken. "Het Korps Politie Suriname wacht niet op verruwing om criminaliteit tegen te gaan. We blijven gewoon altijd alert", benadrukt Deekman.

Amoksi zegt dat alle informatie goed in beeld moet worden gebracht om duidelijker zicht te krijgen op de situatie. "We gaan zeker strakker optreden. De aanhoudings- en uitrukeenheden gaan we ook scherper stellen", licht hij een tipje van de sluier.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina