Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik ga sterven in de gevangenis'

'Ik ga sterven in de gevangenis'

15/12/2020 04:04 - Van onze redactie

'Ik ga sterven in de gevangenis'

 

PARAMARIBO - De smeekbede van Xaviero J. heeft maandag niet het gewenste resultaat opgeleverd. De man die van diefstal wordt verdacht wilde dat zijn zaak moest worden afgehandeld door rechter Cynthia Valstein-Montnor. Echter, de zaak werd uitgesteld terwijl hij in voorarrest blijft.

"Ik ga het niet halen in de gevangenis, ik ga sterven echt waar. Ik heb niets gedaan", klonk de duidelijk geïrriteerde verdachte. Voor enige tijd weigerde hij terug te gaan naar de ruimte voor arrestanten. Nadat Valstein-Montnor hem uitlegde waarom de zaak niet kon worden afgerond ging hij met tegenzin terug.

Xaviero J. verklaarde dat hij drugs was gaan kopen aan de Ladesmastraat toen hij plotseling werd opgepakt door de politie. Hem werd voorgehouden dat hij samen met een andere man een inbraak zou hebben gepleegd bij een Chinees. "Ik heb geen vrienden, dus ik vraag me af hoe ze daarop zijn gekomen. Ik vind het een zeer extreme en mysterieuze zaak", klaagde de verdachte. "Ik kom uit een goede familie. Ik krijg elke week brieven van mijn mensen. Ze vragen me om het hoofd koel te houden anders had ik al lang domme dingen gedaan", vervolgde hij.

Xaviero J. heeft vanaf zijn aanhouding gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht. Bij het zien van de camerabeelden heeft hij de politie er wel op gewezen dat hij zichzelf nergens herkent. "De politieman heeft mij geklapt en een vuist geslagen op mijn voorhoofd. Hij heeft me ook helemaal naakt gelaten in de cel. Daarom heb ik geen verklaring gegeven", vertelde Xaviero J. De zaak is uitgesteld naar 11 januari. Op die dag worden de beelden bekeken in de rechtszaal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina