Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte Ramsamooj op vrije voeten gesteld

Verdachte Ramsamooj op vrije voeten gesteld

21/12/2020 16:36 - Ivan Cairo

Verdachte Ramsamooj op vrije voeten gesteld

 

PARAMARIBO - De van onder andere verduistering en witwassen verdachte Trinidadiaanse onderzoeker Derek Ramsamooj wordt op last van het Hof van Justitie maandag in vrijheid gesteld. Dat wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd door zijn advocaat Maureen Nibte. Zij had op basis van artikel 61 van het wetboek van Strafvordering een verzoek bij het hof gedeponeerd om haar cliënt in vrijheid te stellen. Zij voerde bij het rechtscollege een inhoudelijk materieel verweer en een humanitair verweer.

Nibte voerde aan dat het Openbaar Ministerie er niet in is geslaagd om het redelijk vermoeden dat Ramsamooj enig strafbaar feit heeft gepleegd om te zetten in ernstige bezwaren, wat voortzetting van zijn bewaring zou kunnen rechtvaardigen. Ook wees ze op de man zijn broze gezondheid die sterk achteruit zou zijn gegaan in de periode dat hij in voorarrest heeft gezeten. De verdachte is diabeet en zou hij ook problemen met zijn hart hebben.

Ramsamooj werd op 8 oktober in verzekering gesteld. De opiniepeiler is samen met voormalig directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, verdacht in het strafrechtelijk onder zoek naar financiële onregelmatigheden bij voornoemde bank. Behalve van verduistering en witwassen wordt de Trinidadiaan ook verdacht van valsheid in geschrifte en deelneming aan een criminele organisatie.

Naar verluidt zou hij in aanloop van de in mei gehouden verkiezingen werkzaamheden voor de NDP hebben verricht. De betaling voor zijn diensten werd echter door de SPSB gedaan. De verdachte spreekt de beschuldgingen tegen en verklaart zich aan geen enkel strafbaar feit schuldig te hebben gemaakt. Hij zegt voor de Staat Suriname werkzaamheden te hebben verricht waaronder een country risk assessment. Naar de Ware Tijd verneemt wil het Openbaar Ministerie de zaak tegen Ramsamooj in januari volgend jaar bij de strafrechter voorbrengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina