Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geschorste Sail-directeur nu op non-actief

Geschorste Sail-directeur nu op non-actief

01/01/2021 10:02 - Jason Pinas

Na een maand te zijn geschorst is Paul Lank op non-actief gesteld.

Na een maand te zijn geschorst is Paul Lank op non-actief gesteld. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Paul Lank, de eerder geschorste directeur van visverwerkingsbedrijf Sail, is onlangs op non-actief gesteld door de raad van commissarissen onder leiding van Navin Ramchand. Per brief is hem meegedeeld dat hij voortaan niet hoeft te werken en dat zijn vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt ingetrokken.

De beslissing is volgens het schrijven genomen tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders. "Als gevolg van dit besluit mag u de bedrijfslocaties en -terreinen niet betreden, tenzij met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de raad van commissarissen", staat in de brief aan. De leiding van het bedrijf wordt nu waargenomen door Ramchand.

Lank vindt het alles behalve correct dat hij op deze manier de wacht is aangezegd. "Dit is heel pijnlijk omdat ik zeer prettig heb gewerkt in de afgelopen jaren. Persoonlijk vind ik niet dat ik op deze manier behandeld moest worden. Ik heb naar eer en geweten gehandeld en heb alles wat in mijn vermogen lag gedaan om het bedrijf draaiende te houden en perspectieven te bieden", benadrukt hij tegenover de Ware Tijd.

Hoewel de in ongenade gevallen directeur zwaar teleurgesteld is in de werkwijze van de rvc wil hij zijn contract dat loopt tot 2023 vol maken. "Ik vind het jammer dat zaken op deze manier zijn gegaan zonder enige reden. Voor de rest houd ik het zakelijk en ik wil mijn contract graag uitzitten." Hij ontkent een wurgcontract te hebben, zoals wordt gesuggereerd. Hij zal de raad per brief om duidelijkheid vragen over zijn op non-actiefstelling.

Lank is op 28 oktober geschorst omdat hij volgens de raad dwars zou liggen bij het tot stand komen van een particulier-private partnerschap (PPP) tussen de staatsvisserijbedrijven Sail en SIS. De rvc meent dat hij als directeur de vastgestelde PPP-structuur heeft genegeerd. Daarnaast zou hij veel mensen in dienst hebben genomen, terwijl er voor hen geen werk is.

Lank heeft volgens de rvc ook geen goede bijdrage geleverd om de problemen in de visserijsector op te lossen. Sail had als staatsbedrijf naar zeggen van de raad een leidende rol moeten hebben bij het zoeken naar oplossingen, maar heeft dit nagelaten. Het derde verwijt is dat hij geen diversificatie heeft gebracht in de productie van het visverwerkingsbedrijf. Een brief waarin de geschorste directeur de eerdere verwijten heeft weerlegd is nooit beantwoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina