Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderwijskundige pleit voor aangepast Covid-19-curriculum

Onderwijskundige pleit voor aangepast Covid-19-curriculum

04/01/2021 05:54 - Merredith Bruce

Onderwijskundige pleit voor aangepast Covid-19-curriculum

 

PARAMARIBO - Onderwijskundige Soenderpersad Hanoeman roept op om spoedig een aangepast curriculum samen te stellen, wil de overheid dat dit schooljaar niet verloren gaat. Hij reageert hiermee op de vele lesonderbrekingen die er zijn geweest door de Covid-19 situatie. Zaterdag is bekendgemaakt dat de scholen nog twee weken langer dicht worden gehouden.

Hanoeman had kort vóór het begin van het nieuwe schooljaar naar aanleiding van de volgens hem "onnatuurlijke" hoge slagingspercentages in gesprek met de krant gezegd, niet uit te sluiten dat de onderwijskwaliteit danig naar beneden is getrokken omwille van Covid-19. Dat zou zich wreken, had hij toen gewaarschuwd.

De onderwijskundige noemt het van belang dat actoren binnen het onderwijs de koppen bij elkaar steken en gezamenlijk nagaan hoe het curriculum kan worden bijgesteld. "Als je met hetzelfde curriculum gaat werken, zal je het nooit kunnen bolwerken. Laten we een Covid-19-curriculum samenstellen voor alle drie de onderwijsniveaus." Daaraan voorafgaand, zegt hij, moeten de afgelopen maanden vanaf het begin van dit schooljaar geëvalueerd worden en op alle drie niveaus nagegaan worden wat er al is behandeld. Vanuit dat punt kan een nieuw eenduidig curriculum samengesteld worden waarbij het belangrijkste verder wordt behandeld.

Hanoeman heeft zelf niet de indruk dat het curriculum is aangepast aan de huidige situatie. Hij constateert dat elke school een eigen curriculum heeft en vreest dat leerlingen door deze verschillen niet optimaal klaargestoomd zullen worden voor een ander (hoger) niveau. "Voor zesdeklassers die naar de muloschool moeten, zal dat een ramp worden", geeft hij als voorbeeld. Het is volgens hem zaak dat nu vergaande besluiten worden genomen om het schooljaar op een goede manier af te sluiten. Als er geen aangepast 'Covid-19-curriculum' komt, zullen de gevolgen niet te overzien zijn, waarschuwt hij. "Het is niet gemakkelijk maar ook niet onmogelijk, want Covid-19 blijft, terwijl het leven doorgaat."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina