Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bus- en boothouders NVB willen verhoogde betaling zien

Bus- en boothouders NVB willen verhoogde betaling zien

05/01/2021 19:52 - Gilliamo Orban

NVB-bussen aan de Heiligeweg.

NVB-bussen aan de Heiligeweg. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Bus- en boothouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) willen hun nieuwe maandelijkse vergoeding nu daadwerkelijk ontvangen. De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft in november een akkoord bereikt over nieuwe tarieven met Fariyal Renfurm, waarnemend directeur tevens president-commissaris van NVB. “We zijn in december betaald op basis van de oude tarieven en we verwachten dat hierin spoedig verandering komt. Andere bus- en bootondernemers in de transportsector rijden en varen al tegen verhoogde tarieven”, zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, tegen de Ware Tijd.

Hij legt uit dat de nieuwe tarieven zijn bepaald op basis van het aantal kilometers dat de vervoerders dagelijks afleggen. De verhoging is tussen de 90 en 150 procent. Dit komt doordat de trajecten niet allemaal even lang zijn. Het nieuwe model moet zorgen voor een eerlijke en evenwichtigere vergoeding voor ondernemers. Nu is er een scheve verhouding voor wat betreft de vergoeding.

Hij hoopt dat de overheid snel over de brug komt met de nieuwe tarieven. De vervoerders rijden en varen nog steeds met een tarief gebaseerd op de oude brandstofprijs van SRD 7. Nu is de brandstofprijs boven SRD 11. Renfurm heeft de overeengekomen tarieven doorgestuurd naar minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme die goedkeuring van de raad van ministers moet krijgen. Of dat al heeft plaatsgevonden, weet de waarnemend directeur niet.

Doordat eerder de tarieven voor passagiers ook zijn verhoogd komt er meer geld in het laatje bij NVB. Dat maakt dat vervoerders de verhoging kunnen krijgen. Maar het NVB is nog afhankelijk van de subsidie van de Staat. Minister Jubithana was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina