Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorginstellingen gewaardeerd met kindertekeningen

Zorginstellingen gewaardeerd met kindertekeningen

06/01/2021 16:07 - Amanda Palis

Herman Jintie, directeur van de Medische Zending (r), zei dat de frontlinie kracht zal putten uit bij de tekeningen die hem werden overhandigd door Ivan Summerville (l).

Herman Jintie, directeur van de Medische Zending (r), zei dat de frontlinie kracht zal putten uit bij de tekeningen die hem werden overhandigd door Ivan Summerville (l). Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Wereldwijd worden zorgmedewerkers op uiteenlopende manieren gewaardeerd voor de wijze waarop zij zich – vooral in deze tijd van Covid-19 - inzetten voor de zieke mens. Meestal gaat de waardering uit van volwassenen, maar ook kinderen kunnen hun gevoelens uiten en voor deze vorm is in Suriname gekozen. Op initiatief van Zomerlinde, een stichting die zich inzet voor sociale activiteiten in de samenleving, maakten kinderen van vijf basisscholen tekeningen waarmee ze hun waardering naar zorgmedewerkers toe uitten.

Het gaat van verpleegkundigen met mondkapjes, tot flessen met handgel en de Surinaamse vlag. Er zal, samen met Michael Ling van Dresscode, een 'beste' tekening worden gekozen die op truitjes gedrukt zal worden voor de verkoop. Het is de bedoeling om met een deel van de opbrengst eventueel Covid-19-projecten te ondersteunen.

Dinsdag zijn tekeningen aangeboden aan de Medische Zending, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en het 's Lands Hospitaal. "Meer instellingen zullen volgen. We hebben ook in gedachten om het Covid-19-managementteam en De Nationale Assemblee, die samen veel besluiten nemen en beleid rondom Covid-19 bepalen en uitzetten te gedenken", zegt Ivan Summerville, adviseur van Zomerlinde.

Hij zegt dat de campagne een tweeledig doel heeft. Naast de waardering voor de zorgmedewerkers leren de scholieren ook om bewust te zijn van wat Covid-19 is en hoe mensen zich kunnen beschermen tegen verspreiding. In november benaderde Zomerlinde de Openbare School Sunnypoint 2, Sint Gertrudeschool, Bernadetteschool, Clarkeschool en de Cornelis W. Blijdschool. "Ze waren allen enthousiast om mee te doen."

Ondanks de beperkte tijd die de kinderen op school hebben doorgebracht wegens Covid-19 is het hen toch gelukt om de tekeningen te maken. Niet alleen zij, maar ook de leerkrachten vonden het belangrijk om de campagne te ondersteunen. Alle drie instellingen waar tekeningen werden aangeboden spraken met lof over het initiatief van Zomerlinde en de wijze waarop de kinderen hierop hebben ingespeeld.

"Ze hebben niet alleen aangegeven wat zij weten van Covid-19, maar geven hopelijk ook de boodschap door aan hun ouders", zei Radjesh Ori, waarnemend directeur van het BOG. "Vooral naar de jongeren toe is voorlichting een grote uitdaging. De cijfers van de Covid-19- besmettingen zien er in elk geval niet mooi uit en we hopen dat ook de jongeren bereikt worden", zei hij.

Herman Jintie, directeur van de Medische Zending, complimenteerde de kinderen voor hun creativiteit. "Terwijl wij hier deze mooie tekening in ontvangst nemen zijn onze medewerkers bezig in het binnenland de gemeenschappen te helpen Covid-19 te bestrijden. We bedanken de kinderen en hun tekeningen geven ons de motivatie om door te zetten."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina