Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaat noemt eis tegen zedenverdachte buitensporig

Advocaat noemt eis tegen zedenverdachte buitensporig

07/01/2021 07:07 - Van onze redactie

Advocaat noemt eis tegen zedenverdachte buitensporig

 

PARAMARIBO - Advocaat Gregory Sitaram vindt het strafvoorstel van vier jaar voor Alexander O. buitensporig. De 37-jarige schoolbuschauffeur staat terecht voor seksueel misbruik van een twaalfjarig meisje, één van zijn passagiers. Hij heeft vanaf het begin toegegeven seksuele handelingen met haar te hebben gepleegd en heeft ook spijt betuigd. De advocaat nam deze zaken mee in zijn verzoek om een mildere straf.

Het Openbaar Ministerie beargumenteert dat de strafeis potentiële overtreders ervan moet weerhouden ook zulke handelingen te plegen. Maar volgens de raadsman is in het requisitoir niet onderbouwd in hoeverre dit doel inderdaad zal worden bereikt. Hoewel de advocaat het gedrag van zijn cliënt niet goed praat en het billijk vindt dat hij wordt gestraft, mag de straf "geen leed" veroorzaken.

Het slachtoffer heeft tijdens het politieverhoor in augustus 2019 verklaard dat ze door de verdachte is ontmaagd, maar hij zelf heeft dat steevast ontkend. Dit laatste, het feit dat Alexander O. heeft meegewerkt aan het onderzoek en omdat hij eerder niet met justitie in aanraking is gekomen zijn volgens zijn advocaat zaken die moeten worden meegewogen bij de strafbepaling.

Sitaram vroeg dat desnoods een groot deel van de geëiste vier jaar voorwaardelijk wordt opgelegd. De advocaat zei ook dat de vrouw van de verdachte, die de zaak aan het rollen heeft gebracht, hem heeft vergeven. Echter, officier van justitie Shanta Mahadew blijft bij haar strafeis die ze "erg mild" vindt gezien de omstandigheden. Het slachtoffer is minderjarig en één van zijn schoolbuspassagiers.

De advocaat op zijn beurt stelde ook dat de verdachte pas na de seks erachter kwam dat het meisje pas twaalf jaar is. Zelf had hij haar iets ouder geschat. De advocaat merkt op dat een kind van deze leeftijd, vergeleken met jaren geleden, veel weet vanwege de ontwikkelingen door de jaren heen. De verdere behandeling van de zaak is op 15 februari. Alexander O. die al ongeveer een jaar vastzit, blijft aangehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina