Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Lollige' nepagent opgesloten

'Lollige' nepagent opgesloten

12/01/2021 02:57 - Van onze redactie

Babel A., die zaterdag zijn lolbroek aantrok, kan zijn 'zonden' overdenken in de politiecel.

Babel A., die zaterdag zijn lolbroek aantrok, kan zijn 'zonden' overdenken in de politiecel. Foto: politie.sr  

PARAMARIBO - Babel A., 23 jaar, is maandag door de recherche van Regio Midden en het Regio Bijstandsteam Paramaribo op het Flora A-project aangehouden en na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld. Hij had zich op 9 januari met drie anderen in zijn wagen als agent voorgedaan en met sirene en meertonige hoorn een man aan de Indira Gandhiweg gesommeerd diens auto tot stilstand te brengen. Het slachtoffer deed maandag aangifte over het voorval, waarvan er een fragment van een halve minuut circuleerde.

"Politie, aan de kant", roept Babel A. terwijl de hoorn klinkt. "Politie aan de kant", herhaalt hij. Wanneer het voertuig aan de kant stopt, klinkt het vervolgens gebiedend: "Stapt u uit het voertuig met uw handen omhoog." Terwijl het portier van de voorrijder opengaat, wordt de opdracht herhaald. Als de bestuurder is uitgestapt, is de opdracht: "Poti yu anu na loktu. ... Yu sabi san yu doe toch? Poti yu anu na loktu." Terwijl Babel A. aanstalten maakt op te rijden, zegt hij nog "dan yu e dansi 'Beleki Beketje'" Daarop barsten de drie andere inzittenden in lachend uit en vervolgt het viertal zijn weg.

De politie zegt op grond van de aangifte en uitgewerkte informatie Babel A. in beeld te hebben gebracht. Bij zijn aanhouding had de twintiger een gasbuks bij zich die in beslag is genomen. Hetzelfde is gedaan met het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd. Babel A. zei bij de voorgeleiding dat hij lollig wilde doen. De sirene en hoorn had hij bij een winkel gekocht.

Zijn drie kompanen zijn voortvluchtig. Wanneer Babel A. de hoorn aan het begin van het fragment een tweede keer indrukt gaan de inzittenden dood van het lachen. "Eh, den man disi werede yongu", zegt één. "Eh, rij gwe, rij gwe", zegt een andere nog, terwijl beiden lachen. Maar dat doet Babel A. pas nadat hij de autobestuurder de opdracht geeft te dansen en nog een laatste keer de meertonige hoorn indrukt.

De politie vermoedt dat er meerdere personen op deze manier zijn bejegend in het verkeer en roept hen op contact te maken met de recherche van regio Midden (582050) die belast is met deze zaak. Benadrukt wordt dat er zal worden opgetreden tegen verkeersdeelnemers die onbevoegd gebruik maken van sirenes of meertonige hoorns "omdat ze de vrijheid en de veiligheid van het verkeer zonder noodzaak belemmeren of de veiligheid op de weg in gevaar brengen", aldus het Korps Politie Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen