Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ook wij als frontlinie moeten beschermd worden'

'Ook wij als frontlinie moeten beschermd worden'

12/01/2021 05:50 - Amanda Palis

Parlementsvoorzitter Marinus Bee testte maandag als eerste de sanitizingkiosk uit, terwijl coalitie fractievoorzitter Asiskumar Gajadien zijn beurt afwacht. Het apparaat is een schenking van Lotus Group, die voor DNA koos omdat die wordt gezien als frontlinie bij het besturen van het land.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee testte maandag als eerste de sanitizingkiosk uit, terwijl coalitie fractievoorzitter Asiskumar Gajadien zijn beurt afwacht. Het apparaat is een schenking van Lotus Group, die voor DNA koos omdat die wordt gezien als frontlinie bij het besturen van het land. Foto: DNA  

PARAMARIBO - “Het werk moet door gaan. Als frontliniewerkers moeten ook wij beschermd worden.” Dit zei assembleevoorzitter Marinus Bee toen hij maandag een sanitizing kiosk kreeg overgedragen door de Lotus Group Suriname en Nederland.

De schenking komt volgens hem op het juiste moment. "We zijn al twee weken bezig met een discussie wat de positie van assembleeleden en medewerkers zou moeten zijn in deze corona stressende periode. Een groot deel zegt dat we moeten blijven werken, want het land mag niet stuurloos worden, maar er is een klein deel dat meent dat we voorlopig niet zouden moeten werken. We mogen de bezorgdheid niet negeren en daarom is besloten extra voorzieningen te treffen zodat mensen op een veilige manier hun werk kunnen doen. Wij hebben verantwoordelijkheid en moeten die nemen", zegt Bee.

DNA-lid Asiskumar Gajadien, die heeft onderhandeld met het bedrijf voor de kiosk, zegt dat deze onderneming eerder sociale projecten heeft uitgevoerd voor de samenleving. Bedrijfsleider Sanjay Sewbarasingh vindt dat ook de gezondheid van mensen die betrokken zijn bij het parlementaire werk gewaarborgd moet zijn en is blij dat Lotus Group hieraan kan bijdragen. "In onze zoektocht hoe wij de samenleving kunnen ondersteunen zijn we gestuit op de sanitizing kiosk die al in Europa wordt ingezet. Het heeft niet alleen als doel om de strijd tegen Covid-19 aan te gaan maar zal zeker de hygiëne verbeteren."

De kiosk werkt automatisch. De gebruiker stopt zijn handen in de daarvoor bestemde ruimte en ze worden via een sensor automatisch ontsmet. Lotus Group zal twee jaar kosteloos het reinigingsmiddel schenken en het apparaat onderhouden. Met één voorraad reinigingsmiddel kunnen vijfduizend paar handen worden ontsmet. "De afvalvloeistof wordt op een verantwoorde manier door ons verwerkt", zegt Sewbaransingh. Hij kondigde aan dat het bedrijf ook een automatische temperatuurmeter in het DNA-gebouw zal plaatsen. Naast de kiosk kreeg het parlement blusdekens tegen beginnende brand. Lotus Group zal ook op het kabinet van de president een sanitizing kiosk installeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina